VELIKI GROBAR UDARA NA CRNO-BELE! Čelebić za Espreso: Vratio sam se da igram protiv Partizana, to je pravo ČUDO!
Nino Čelebić "udara" na Partizan, Foto: Starsport©, Printscreen/Instagram

samo motivisano i bez straha!

VELIKI GROBAR UDARA NA CRNO-BELE! Čelebić za Espreso: Vratio sam se da igram protiv Partizana, to je pravo ČUDO!

Iskusni plejmejker za naš portal izneo očekivanja pred meč sa Partizanom u Kupu Radivoja Koraća

Objavljeno:

Bilo da navijaju za Crvenu zvezdu ili Partizan, ljubitelji srpske košarke svakog februara priželjkuju barem malo košarkaško "čudo".

Pored "večitih rivala", Mege, FMP-a, Borca iz Čačka, Zlatibora, Radničkog iz Kragujevca, ove godine će po prvi put u istoriji kluba na scenu Kupa Radivoja Koraća stupiti Borac iz Zemuna.

Klub koji je osnovan 2009. godine je uspeo da načini senzaciju i savlada Radnički iz Kragujevca za plasman u nacionalni Kup.

Ekipa je sastavljena od mladosti i iskustva, a očekivanja su već premašena, mada se ne sme zaobići činjenica da Borac u svom timu ima nekoliko zvučnih imena.

Zemunce ove sezone predvode Stefan Sinovec, nekadašnji bek Partizana i Mege, košarkaški "nomad" Filip Vukosavljević, Stefan Balmazović, nekadašnje krilo Mege, Metalca, Radničkog, kao i Nino Čelebić, iskusni plej, koji je stigao kao veliko počanje u pravom trenutku.

Nino Čelebić
foto: Printscreen/Instagram/kosarkaskiklubborac

Upravo je on za naš portal izneo očekivanja pred meč sa Partizanom koji ceo tim izuzetno respektuje...

Bio je heroj pomenutoj meča protiv Radničkog vredan završnog turnira koji se igra u Nišu.

Utakmicu je završio sa neverovatnih 28 poena, 9 asistencija i 5 skokova, ali skromno zasluge ostavlja saigračima.

- Samim tim što smo se plasirali na završni turnir Radivoja Koraća napravili smo veliki uspeh, što skoro niko nije očekivao. Ja sam se priključio ekipi pre mesec i po dana, tako da su oni devedeset odsto posla već završili bez mene. Očekivanja su takva da znamo sa kim igramo, imamo nekoliko iskusnih igrača koji su kvalitet dokazali na velikoj sceni, ali većinom su mladi koji nisu igrali košarku na profesionalnom nivou, i ovo će im biti sjajna prilika da se dokažu - rekao je Čelebić za "Espreso.rs".

Kao jedan od najiskusnijih u timu imao je šta da kaže mlađim saigračima

- Samo motivisano i bez straha, znamo sa kim igramo, ne očekujemo senzaciju, svi znamo ko je Partizan, svi smo ovo priželjkivali.

Posle kratke epitoze u Brazilu, shvatio je da je Borac jedna zdrava košarkaška sredina, a motiv više za potpis mu je bilo to što se ekipa iz Zemuna nalazila već na pragu Kupa.

- Ja sam se skoro priključio ekipi, nažalost sam rakinuo saradnju sa jednim brazilskim klubom, trebalo je da usledi prelazak u drugi, ali to se nije obistinilo. Imao sam bukvalno dan i po da se odlučim za klub i svidela mi se ideja da igram Kup, a svidelo mi se i to što je Borac ambiciozna ekipa.

KK Borac Zemun
foto: Printscreen/Instagram/kosarkaskiklubborac

Ne postoji veća motivacija nego igrati protiv nekadašnjeg evropskog šampiona...

- Atmosfera u timu je fenomenalna, danas radimo skauting, pa putujemo za Niš. Samo jedan igrač nam fali, iskusniji Fića, ali sve je u najboljem redu, svi su motivisani i fokusirani. Imamo par iskusnih igrača, tu su Sinovec i Balmazović, dok je ostatak ekipe jako mlad. Cilj je bio plej-of, međutim kada smo videli da imamo šansu za Kup, sve snage smo usmerili na taj cilj.

Iskren je Čelebić da mu je san bio da odmeri snage sa crno-belima, pogotovo što je veliki navijač Partizana.

- Priželjkivali smo Partizan, kada već igramo želeli smo da protivnik bude najjači bez ikakvog govora o bilo kakvom iznenađenju, suvišno je govoriti o tome. Ja sam veliki navijač Partizana, uvek mi je bila želja da igram za Partizan ili protiv njega, eto, ispuniće mi se.

Mišljenja je da su šanse gotovo nikakve da dođe do neke senzacije u Nišu, te da je finale "večitih" sigurno.

KK Partizan
foto: Starsport©

- Smatram da generalno nema prostora za iznenađenja. Žreb je spojio Megu i Borac, odmah će neko od jačih timova otpasti, ali finale Zvezda - Partizan je neminovno- kaže Čelebić za naš portal.

Partizan i Borac iz Zemuna će snage odmeriti u petak od 21 čas, u okviru četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća, a pre toga će od 17:00 igrati FMP i Borac iz Čačka.

Danas su na programu Crvena zvezda i Radnički od 18:00, Mega i Zlatibor od 21:00.

(Espreso/J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.