INSPIRACIJA ZA MLADE GENERACIJE! Lebron Džejms OBRORIO rekord NBA lige! (FOTO)
Foto: EPA/ D. ROSS CAMERON

neverovatan igrač!

INSPIRACIJA ZA MLADE GENERACIJE! Lebron Džejms OBRORIO rekord NBA lige! (FOTO)

Sjajni košarkaš Los Anđeles Lejkersa je na večnoj listi strelaca u sezoni i plej-of mečevima zbirno prestigao legendarnog Karima-Abdula Džabara

Objavljeno: 13:06h

Lebron Džejms se još jednom upisao u listu rekorda NBA lige.

Sjajni košarkaš LA Lejkersa je u porazu od Golden Stejta od 117:115 postigao 26 poena. To je bilo dovoljno da na večnoj listi strelaca u sezoni i plej-of mečevima zbirno prestigne legendarnog Karima-Abdula Džabara.

Lebronu je za novi rekord bilo dovoljno 19 poena, ali trojkom na startu drugog poluvremena stigao je do 21. poena i ukupne brojke od 44.152 poena. Džabar je ostao iza sa 44.149 kombinovanih poena.

Lebron je poluvreme završio sa 18 poena šutem 7/12 čime je pomogao Lejkersima da drže priključak sa Voriorsima.

- Teško mi je da sada govorim o rekordu, mrzim da radim takve stvari kad se susret završi porazom. Imali smo priliku da zabeležimo veliku pobedu - rekao je Lebron Džejms.

1 / 3 Foto: EPA/ D. ROSS CAMERON

Na kraju je ipak morao da se osvrne i na taj neverovatan učinak.

- Izuzetno cenim to što sam dobio priliku da igram na najvišem nivou. Obožavam košarku, volim što sam deo NBA i što sam u stanju da inspirišem različite generacije. Mislim da je to prilično velika stvar - poručio je Džejms.

Lebron sada ima šansu da postane najbolji i što se tiče samo regularnog dela sezone. Nedoostaje mu manje od 500 poena da bi na drugom mestu prestigao Kala Melouna i nešto manje od 2.000 poena da bi i tu prestigao Džabara.

Džejms ove sezone ma odličan prosek od 29,1 poena po meču, a ispred njega je samo Džoel Embid da 29,3.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.