KOŠARKAŠKA RAPSODIJA! Jokić PLESAO, pa blokadom u poslednjoj sekundi doneo pobedu Denveru! (VIDEO)
Nikola Jokić protiv Reptorsa, Foto: Profimedia

NOVA MAESTRALNA PARTIJA!

KOŠARKAŠKA RAPSODIJA! Jokić PLESAO, pa blokadom u poslednjoj sekundi doneo pobedu Denveru! (VIDEO)

Srpski as postigao 28 poena (10/16 iz igre), uz 15 skokova i šest asistencija.

Objavljeno: 08:12h

Srpski košarkaš Nikola Jokić je odigrao još jednu maestralnu partiju i predvodio Denver do novog trijumfa.

Ovog puta je utišao Toronto, blokadom u poslednjoj sekundi meča, za konačnih 110:109.

Nikola je posle promašene trojke Freda Vanvlita i ofanzivnog skoka Odžija Anunobija, fantastično reagovao i snažnom rampom sprečio Britanca da pogodi za pobedu Reptorsa.

Momak iz Sombora se tako iskupio za dva promašena slobodna bacanja na 12 sekundi pre kraja, iako je do tada bio najbolji pojedinac Nagetsa i tvorac preokreta.

Duel u najvećem gradu Kanade bio je veoma neizvestan i ekipe su se menjale u vođstvu, ali su domaći dodali gas u poslednjoj deonici.

Ekipa Majka Melouna je uspela da e vrati, važnu ulogu odigrali su Fakundo Kampaco i Vil Barton, ali je ponovo Jokić bio taj koji je nosio svoj tim. Održavao je prednost, da bi u samom finišu imao priliku da potvrdi pobedu.

Sijakam ga je faulirao, ali je on na 12 sekundi do kraja utakmice promašio oba slobodna bacanja. Rezultat je bio 110:109, ali se Nikola ekspresno iskupio i onemogućio protivnika da slavi.

Nikola Jokić, NBA, Košarka
foto: Profimedia

Prošlogodišnji MVP regularnog dela sezone na parketu je proveo ukupno 36 minuta i za to vreme postigao 28 poena (10/16 iz igre), uz 15 skokova i šest asistencija.

Pratio ga je Džef Grin sa 19 poena, dok je Eron Gordon dodao 13.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio spomenuti Sijakam sa 35 poena (16/22 iz igre), 10 uhvaćenih lopti i sedam uspešnih dodavanja, a odličnu partiju pružio je i Vanvlit (25 poena i po pet skokova i asistencija).

Denver je zadržao šestu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa 31 pobedom i 25 poraza, dok su Reptorsi takođe šesti, ali na Istoku, sa skorom 31-24.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.