DA NEMA JOKIĆA, TRUBA! Katastrofa Srba u NBA! (VIDEO)
Nemanja Bjelica i Lebron Džejms, Foto: Profimedia

baš loše!

DA NEMA JOKIĆA, TRUBA! Katastrofa Srba u NBA! (VIDEO)

Srpski košarkaši nisu blistali prošle noći u najjačoj ligi sveta

Objavljeno: 08:25h

Nikola Jokić još je jednom pokazao zašto je aktuelni MVP, ali ostali srpski igrači nisu bili previše raspoloženi.

Aleksej Pokuševski je učestvovao u porazu svoje Oklahome, Nemanja Bjelica je bio deo tima Golden Stejta koji je pobedio Los Anđeles Lejkerse, ali uz minimalan učinak, dok Boban Marjanović ponovo nije dobio priliku u dresu Dalasa.

Marjanović je, međutim, ponovo svedočio sjajnoj partiji Luke Dončića u porazu Meveriksa od Los Anđeles klipersa - 99:97.

Slovenac je nakon rekorda karijere i 51 poena pre dve noći protiv istog protivnika, sada postigao 45 i bio najbolji pojedinac utakmice.

Dončić je šutirao 15/33, pogodio šest trojki iz 13 pokušaja, imao čak 15 skokova i osam asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Aleksej Pokuševski igra sasvim solidno, ali mu je teško da u kontinuitetu bude na visokom nivou, što se videlo protiv Čikaga. Bulsi su bili bolji od Tandera rezultatom 106:101, a Pokuševski je nakon tri odlične utakmice sada imao jednocifren učinak.

Na terenu je proveo 15 minuta i za to vreme zabeležio sedam poena, četiri skoka i čak tri blokade.

Treći Srbin koji je bio na parketima najjače lige sveta jeste Nemanja Bjelica, ali on gubi i ono malo mesta koje je imao na početku. Njegov Golden Stejt je u derbiju savladao Lejkerse 117:115, u duelu u kojem je Lebron Džejms promašio šuteve za pobedu.

Stef Kari
foto: Profimedia

Džejms je meč završio sa 26 poena, 15 skokova i osam asistencija, a pratio ga je Rasel Vestbruk sa 19.

Kari je pogodio samo jednu trojku i završio sa 24 poena, Klej Tompson je bio najefikasniji sa 33, dok je Bjelica u igri proveo tek nešto više od 11 minuta.

Srpski reprezentativac je za to vreme zabeležio jedan poen, dva skoka i tri asistencije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.