HVALA VAM! (FOTO/VIDEO)
Legendarne košarkašice Srbije Sonja Vasić i Jelena Bruks, Foto: Starsport©

svečani oproštaj od nacionalnog dresa!

HVALA VAM! (FOTO/VIDEO)

Legendarne košarkašice Srbije Sonja Vasić i Jelena Bruks imale su svečani oproštaj od nacionalnog tima u beogradskoj hali sportova "Ranko Žeravica“.

Objavljeno:

Pred mnogobrojnom publikom, Sonja Vasić i Jelena Bruks su od Košarkaškog saveza Srbije dobile uramljene dresove sa brojem odigranih utakmica u dresu reprezentacije, koje su im uručili predsednik KSS Predrag Danilović i potpredsednica za žensku košarku Ana Joković.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dvema reprezentativkama za sve uspehe i medalje zahvalio je u ime države, Vlade Srbije i resornog ministarstva i poklonio im je cveće.

1 / 8 Foto: Starsport©

Vasić i Bruks letos su se oprostile od nacionalnog tima, kada su tačku na prebogate igračke karijere stavile na Olimpijskim igrama u Tokiju, utakmicom protiv Francuske za bronzanu medalju.

Sonja je završila igračku karijeru, dok Jelena i dalje brani boje mađarskog Šoprona.

Sonja i Jelena sa reprezentacijom Srbije osvojile su dva zlata na Evropskom prvenstvu (2015. i 2021. godine), evropsku bronzu (2019) i olimpijsku bronzu (2016).

Jelena je za reprezentaciju odigrala 158 utakmica, na kojima je postigla 1867 poena, dok je Sonja na 102 postigla 1132 poena.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.