PARTIZAN NA SKENERU DUŠKA VUJOŠEVIĆA: Jedan igrač mu se POSEBNO DOPADA, oštru KRITIKU uputio Jamu Madaru!
Duško Vujošević i Božo Koprivica, Foto: Starsport©

o novom timu

PARTIZAN NA SKENERU DUŠKA VUJOŠEVIĆA: Jedan igrač mu se POSEBNO DOPADA, oštru KRITIKU uputio Jamu Madaru!

Legendarni trener Partizana, Duško Vujošević, govorio je o novom timu crno-belih

Objavljeno: 18:09h

Dugogodišnji trofejni trener Partizana Duško Vujošević bio je gost ''Partizan Histerical'' podkasta i tom prilikom se u vrlo zanimljivom i sadržajnom razgovoru dotakao brojnih i aktuelnih, ali i nekih zanimljivosti iz prošlosti.

Ovde ćemo izdvojiti jedan segment tog razgovora, gde je Vujošević ukratko analizirao učinak mladih Partizanovih košarkaša iz aktuelnog sastava, poput Jama Madara, Balše Koprivice, Gregora Glasa i Uroša Trifunovića.

Bilo je i pohvala, ali i kritika, u Duletovom stilu...

''Najviše mi se tu sviđa Koprivica. Ako ostane posvećen i čist, imaće veliku karijeru. Madar je ogroman talenat, ali se nije stavio u funkciju tima. Mislim da malo čašćava svojim prisustvom. Suviše se igra, bilo bi šteta da taj svoj veliki talenat protraći. On je pametno uradio, kada nije prošao u Bostonu, došao je kod Obradovića u Partizan da prođe najbolju školu.

Duško Vujošević
foto: Starsport©

Ali, ne može da očekuje da ako je napravio taj gest, da treba da mu bude poklonjeno da igra. Mora svaki minut da bude u funkciji tima, da se napravi rezultat, to mu malo nedostaje.

Glas je profesionalac, posvećen, radan, Slovenac u najpozitivnijem smislu. Fali mu neki centimetar za 'dvojku', ali ima druge neke stvari.

Trifunović se ponaša kao da je Izraelac. Ima talenat, ali mora da se stavi u službu tima, mora da se na svakom treningu bori da pokaže da je bolji od drugoga. Čovek koji je talentovan, mora da radi više nego onaj koji nije talentovan. To mora da shvati i on, i svi ovi drugi'', izjavio je Vujošević.

Tokom razgovora se prisetio i kako je svojevremeno Davisu Bertansu otežavao na treninzima šuteve za tri poena. Pričalo se ranije da mu je davao baštenske rukavice da u njima šutira, istina je malo drugačija, ali suština je ista.

''Nisu bile baštenske, nego one medicinske, tanke. To je bio jedan od načina kako sam misoio da se razvija osećaj, da mu otežaš da mora i u tim uslovima da pogađa'', rekao je Vujošević.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.