ZVEZDA DOVODI VELIKO POJAČANJE: Glavna meta je reprezentativac Srbije
Foto: Starsport©

TRANSFER BOMBA!

ZVEZDA DOVODI VELIKO POJAČANJE: Glavna meta je reprezentativac Srbije

Filip Petrušev je prošle sezone eksplodirao u dresu Mege, ali sada u Efesu ne igra na očekivanom nivou

Objavljeno: 09:47h

KK Crvena zvezda je u ponedeljak dobila novog-starog predsednika, pošto je Nebojša Čović dobio poverenje Skupštine za novi petogodišnji mandat, a takođe je Skupština dobila ozbiljna pojačanja u vidu mnogih zvučnih imena i velikih navijača Zvezde iz sveta košarke i javnog života.

Ali, crveno-beli bi već prvog radnog dana tokom Čovićevog novog mandata mogli da dobiju i novog košarkaša i ozbiljno pojačanje. Naime, danas u 18 časova ističe rok za pojačanja kada je u pitanju Evroliga. Nije tajna i da crveno-beli žele pojačanje na poziciji centra, a takođe Maiku Cirbesu uskoro ističe ugovor i situacija oko njegovog produženja još nije poznata.

Koje sve uspehe je Filip Petrušev u dosadašnjoj karijeri zabeležio?

Zato, malo ko očekuje da Zvezda propusti priliku da se pojača i da u drugom delu evroligaške sezone napadne toliko željeni Top 8. Ukoliko bi došlo pravo pojačanje na poziciji centra, crveno-beli bi bez sumnje bili ozbiljan konkurent za Top 8. Takođe, ne treba zaboraviti i da se Partizan nedavno pojačao dovođenjem Matijasa Lesora, a poznato je i da je Zvezdi prioritet osvajanje ABA lige, kako bi nastavila kontinuitet igranja u Evroligi.

Kako se nezvanično može čuti, glavna meta je Filip Petrušev, reprezentativac Srbije, koji je prošle sezone eksplodirao u dresu Mege, ali sada u Efesu ne igra na očekivanom nivou, niti u poslednje vreme dobija adekvatnu minutažu.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Filip Petrušev
foto: Emilija Jovanović

Zvezda je Petruševa želela i ranije, ali tada nije došlo do saradnje. Da li bi sada mogla da bude povoljnija okolnost po crveno-bele, ostaje nam da sačekamo 18 časova, kada bi i definitivno trebalo da bude sve poznato.

Njegov agent je Miško Ražnatović, sa kojim crveno-beli poslednjih godina imaju dobru saradnju, pa bi i to moglo da "pogura" posao.

Pored njega, kao jedna od opcija figurira i Lendri Noko, košarkaš Baskonije, koji je prošle sezone igrao za Zvezdu. Problem je što on trenutno ima koronavirus, koji je nepredvidiv kada je u pitanju oporavak igrača i posledice koje ostavi na njih, a Noko je već tokom boravka u Zvezdi i imao određene srčane probleme, pa je tu veliki znak pitanja, i on je zbog toga sve dalje od Zvezde.

Kako Telegraf nezvanično saznaje, u igri je još opcija, ali vremena je svakako sve manje. Na Malom Kalemegdanu su se telefoni sasvim sigurno usijali, a faks mašine su pripremljene. Ostaje da sačekamo još nekoliko sati i da vidimo da li će Nebojša Čović ponovo u "minut do 12" obradovati navijače Zvezde, kako su crveno-beli često znali da predstave novo pojačanje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.