KO JE REPREZENTATIVAC SRBIJE KOG JE ZVEZDA NACILJALA?! Prošle sezone je BRILJIRAO, oborio rekord ABA lige! (VIDEO)
Filip Petrušev meta dejana Radonjića, Foto: Profimedia

kk CRVENA ZVEZDA

KO JE REPREZENTATIVAC SRBIJE KOG JE ZVEZDA NACILJALA?! Prošle sezone je BRILJIRAO, oborio rekord ABA lige! (VIDEO)

Filip Petrušev je prošle sezone eksplodirao u dresu Mege, ali sada u Efesu ne igra na očekivanom nivou

Objavljeno: 10:59h

Zbog toga je Crvena zvezda pikirala mladog Filipa Petruševa, koji igra na pozicijama krilnog centra i centra. Uspesi u dosadašnjoj karijeri su zlatna medalja na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina, 2018. godine Proglašen je za najkorisnijeg igrača Jadranske lige u sezoni 2020/2021.

U istoj sezoni je izabran za idealnu startu petorku u regionalnom takmičenju, proglašen je za najboljeg mladog igrača Jadranske lige u prošloj sezoni. 2018. godine izabran je za idealnu petorku Evropskog prvenstva do 18 godina.

1 / 4 Foto: Profimedia

Pozvan je na utakmice sa Švajcarskom i Finskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Ipak, Petrušev nije tada debitovao za seniorsku reprezentaciju jer je bio pozitivan na virus kovid 19.

U februaru 2021. se ponovo našao na spisku seniora, ovaj put za poslednja dva meča u okviru kvalifikacija za EP, protiv Gruzije i Švajcarske.

1 / 5 Foto: Profimedia

Petrušev je za 31,5 minuta po utakmici u proseku beležio 23,7 poena, 7,6 skokova i 1,1 blokadu za prosečnih 28 indeksnih poena po meču, po čemu je ubedljivo najbolji igrač u regionalnom takmičenju.

Pored MVP priznanja za Petruševa, centar Mege je bio najbolji strelac lige sa već pomenutih 23,7 poena po meču, čak 6,5 poena više od najbližeg pratioca Jake Blažiča, gde nijednom u toku sezone nije išao ispod 16 poena, a oborio je i rekord lige sa čak 12 uzastopnih mečeva na kojima je postigao 20 i više poena. Na NBA draftu 2021. godine je odabran kao 50 pik od strane Filadelfija Seventisiksersa, nakon čega je za ovaj klub nastupao u letnjoj ligi.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.