BJELICA SE ISTAKAO U DERBIJU NAJBOLJIH EKIPA LIGE: Golden Stejt prekinuo niz Finiksa, opet su na vrhu! (VIDEO)
Nemanja Bjelica, Foto: Profimedia

nba

BJELICA SE ISTAKAO U DERBIJU NAJBOLJIH EKIPA LIGE: Golden Stejt prekinuo niz Finiksa, opet su na vrhu! (VIDEO)

Sanse je skupo koštao veliki broj izgubljenih lopti i loša zaštita rekta jer su gosti često poentirali na odbitke i hvatali "ničije" lopte

Objavljeno: 09:05h

Prethodne noći u NBA ligi, iako se obeležavao Božić po Gregorijanskom kalendaru, igrano je pet utakmica.

Derbi je svakako bio duel prve dve ekipe Zapada, ali i čitave lige. Finiks je dočekao Golden Stejt i izgubio prvi put posle 15 uzastopnih slavlja kao domaćin - 107:116.

Viđen je pravi šuterski obračun i vrlo dinamična igra puna dobrih poteza. Voriorsi su viđeni kao autsajderi u ovom meču jer su bili bez Viginsa, Mudija, Tompsona i Lija između ostalih, ali su od starta krenuli vrlo motivisano.

Sansi su preokrenuli u drugoj deonici, a neizvesnost je potrajala do poslednja dva minuta. Tim iz Oklenda se tada odvojio najviše zahvaljujući sjajnom Stefu Kariju kojmi je ubacio 33 poena, ali i neočekivano dobrom partijom Ota Portera (19 poena) i Gerija Pejtona juniora (14 poena, 8 skokova).

Istakli su se i Kaminga sa 12 poena, Luni sa 8 poena i 10 skokova (brojni ofanzivni) i Drejmond Grin sa po 8 poena i skokova i 10 asistencija, ali i naš Nemanja Bjelica koji je imao 10 poena (3/8 iz igre) i po dva skoka i dodavanja za 20 minuta igre.

Finiks je skupo koštao veliki broj izgubljenih lopti i loša zaštita rekta jer su gosti često poentirali na odbitke i hvatali "ničije" lopte.

Veteran Kris Pol je bio najbolji u timu iz Arizone sa 21 poenom, 8 asistencija i 6 skokova. Ejton je ubacio 18 poena, Bridžis 17, a kapiten Devin Buker 13, ali je zatajio u samom finišu.

"Ratnici" su tako preoteli poziciju lidera NBA lige od "Sunca", pošto imaju jednu pobedu više. Ove sezone glavni konkurenti na Zapadu su igrali treći put. Prvi duel, takođe u "Futprint centru", dobio je Finiks, a Golden Stejt je uzvratio ubrzo u svojoj "Orakl areni".

Rezultati:

Njujork - Atlanta 101:87

Milvoki - Boston 117:113

Finiks - Golden Stejt 107:116

L.A. Lejkers - Bruklin 115:122

Juta - Dalas 120:116

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.