IGRAČ LOKOMOTIVE O GROBARIMA: Ne postoje reči kojima se može opisati EMOCIJA na utakmicama PARTIZANA u BEOGRADU!
Foto: Profimedia

EVROKUP

IGRAČ LOKOMOTIVE O GROBARIMA: Ne postoje reči kojima se može opisati EMOCIJA na utakmicama PARTIZANA u BEOGRADU!

Nekadašnji košarkaš crno-belih ima samo lepe reči o navijačima Partizana

Objavljeno: 09:06h

Košarkaši Partizana danas od 17.30 časova igraju derbi meč 8. kola grupne faze Evrokupa protiv ekipe Lokokotive Kuban iz Krasnodara. Pobeda bi im otvorila vrata prvog mesta na kraju ovog dela nadmetanja i prednost domaćeg terena do finalnog meča.

Jedan od igrača koji će to pokušati da zaustavi je srpski reprezentativac, Ivan Paunić koji nastupa za rusku ekipu. Svestan je da je pred njima ogroman izazov.

- Partizan je ozbiljan rival, beskompromisan konkurent. Utakmica će biti izazovna za obe ekipe. Imamo odlične igrače, talentovane i iskusne za najvažnije mečeve. Očekuje nas utakmica za prvo mesto u grupi. O tome ko je favorit nije mudro pričati. Ime pobednika saznaćete nakon poslednjeg zvuka sirene. Ali, verujem u naš tim - reči su Paunića za Sport Klub.

Ivan Paunić
foto: Dado Đilas

Potom je otkrio od koga misli da Lokomotivi preti najveća pretnja.

- Partizan je tokom leta angažovao neke sjajne igrače. Pre svega, to su Kevin Panteri Zek Ledej. Plus Alen Smailagić je došao iz NBA lige. njih trojica postižu najviše poena. Alena su mnogi klubovi želeli, ali on je izabrao Partizan zbog Željka Obradovića - dodaje košarkaš Lokomotive.

Pričao je Paunić o najtrofejnijem evropskom treneru.

- Željko van terena i Željko na terenu su dve različite osobe. Uz šoljicu kafe – on je otvorena, mirna osoba. Na terenu uvek želi da pobeđuje. On mnogo radi na sitnicama, drži se jasnog plana i očekuje da će igrači to da ispoštuju. Veliku pažnju posvećuje detaljima, to mu je vrlo bitno i u igri i u trenažnom procesu. Mesecima može da se fokusira samo na jednu obranu, da je ekipa dovede do automatizma. Zahtevnost i neverovatna pažnja ka detaljima čini ga posebnim. Zbog toga je verovatno i najuspešniji trener. Okupio je iskusne igrače i talentovane srpske mladiće. Partizan je oduvek bio poznat po sposobnosti da otkrije talenata. To potvrđuje i činjenica da mnogi od njih igraju u NBA ligi, kao i na najvišem nivou u Evroligi i Evrokupu.

Za kraj, podvukao je koliko je pobeda sutra važna za njegov sastav.

- Ako niste igrali protiv Partizana u Beogradu, onda ne postoje reči kojima mogu da se dočaraju emocije kroz koje prolazite… Navijači su Nikoli Jokićuobećali, nakon sukoba sa igračima Majamija, "vruću" dobrodošlicu u Majamiju. On im je mirno odgovorio da je igrao u Beogradu i teško ga nečim mogu da ga iznenade i uplaše. Dakle, verujte mi, pritisak sa tribina u Beogradu je neverovatan, neverovatna podrška. Kada 20.000 navijača gura svoj tim napred, protivniku je mnogo teško. Zato nam je važno da pobedimo u Krasnodaru.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.