ZVEZDI PREKIPELO! PO KRATKOM POSTUPKU: Ko napravi INCIDENT ZABRANJEN ULAZ U HALU, ALI I PLAĆA IZREČENU KAZNU?!
Foto: Starsport©

neprimereno ponašanje koštalo zvezdu - 48.000 evra

ZVEZDI PREKIPELO! PO KRATKOM POSTUPKU: Ko napravi INCIDENT ZABRANJEN ULAZ U HALU, ALI I PLAĆA IZREČENU KAZNU?!

KK Crvena zvezda je kažnjen sa 48.000 evra zbog neprimerenog ponašanja navijača na mečevima Evrolige protiv Barselone i Bajerna.

Objavljeno: 18:37h

Minulo "duplo kolo" Evrolige donelo je dva spektakla u hali "Aleksandar Nikolić", košarkaške fešte i Zvezdine sudare sa Barselonom i Bajernom na koje svi kojima je crveno-bela boja pri srcu mogu biti ponosni. Zvezda je tesno poražena od lidera, a onda, u još jednom fantastičnom ambijentu, porazila Bavarce za delirijum na tribinama.

Ipak, nakoliko dana kasnije, od Evrolige je na adresu srpskog prvaka stigla "čestitka", ali ne ona pohvalna za veličanestvene predstave, već ona druga, koja se uredovila u klupskom inboksu - ceh koji će klub opet morati da plati zbog izgreda navijača na obe utakmice.

Suma sumarum, za raznorazne ekscese u ova dva meča - 48.000 evra!

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Zvezda je sankcionisana kao i toliko puta do sada iz istog razloga, isključivo zbog neobuzdanih emocija manje grupe navijača, koji, u naletu strasti i sužene svesti, posežu za sitnim predmetima, ubacuju ih na teren, mašu iz prvih redova, vređaju. Šalju preteće poglede. Gotovo da je takav vid ponašanja postao standard pojedine grupe navijača, i baš takvi, iz godine u godinu, prazne kasu kluba sa Malog Kalemegdana.Tako je, vidimo, i ove sezone, a biće i nadalje, osim ako Zvezde ne primeni drugačije mere sankcionisanja navijača koji ih skupo koštaju. Zapravo, samo ako primeni mere, jer ih dosad nije ni primenjivala prema izgrednicima.

Naime, kako Telegraf.rs saznaje, Zvezda je rešila da ovakom trendu stane na put, da podvuče crtu i da pošalje poruku svima koji ne žele dobro klubu, koji svojim nesportskim delovanjem nanose štetu.

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Ubuduće, već od naredne utakmice, ukoliko se desi sličan incident, klub će po kratkom postupku identifikovati izgrednika ili više njih, zabraniti im ulazak u halu na određeni period, i ne samo to - čim utvrdi identitet počinioca zahtevaće da plati čitavu kaznu koju izrekne Evroliga!

Možda je ovako nešto trebalo ranije da se uradi...

Podsetimo da je i Fudbalski klub mnogo puta plaćao cehove navijačkih izgreda, poslednji je bio incident kada je pogođen pomoćni trener Zvezde, pre toga one uvrede na račun Inrahimovića, zbog čega je ekipa igrala utakmice pred praznim tribinama.

Nije bilo volje da se izgrednici identifikuju.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.