RADONJIĆ SAOPŠTIO LOŠE VESTI "DELIJAMA": Progovorio o težini povrede Dejana Davidovca!
Foto: Starsport

aba liga

RADONJIĆ SAOPŠTIO LOŠE VESTI "DELIJAMA": Progovorio o težini povrede Dejana Davidovca!

I pored pobede, navijači imaju razlog da brinu

Objavljeno:

Deklasirala je Crvena zvezda Borac na zatvaranju 12. kola ABA lige. Ubacila 109 poena i slavila sa 47 razlike uz 18 ubačenih trojki. Iako je Eron Vajt ostavio sjajan utisak (najkorisniji igrač utakmice sa indeksom 22), veliki broj igrača uspeo da se upiše u listu strelaca, trener crveno-belih Dejan Radonjić na konferenciji za medije nije bio preterano raspoložen. Razlog su nove povrede, a pauza kako stoje stvari pored Dejana Davidovca čeka i Ognjena Dobrića.

Istakao je da su njegovi izabranici dobro pristupili utakmici, ali da se već sutra okreću novim obavezama. Zvezda već u sredu igra meč 17. kola Evrolige protiv aktuelnog prvaka Evrope Anadolu Efesa.

Dejan Radonjić
foto: Starsport©

"Mislim da smo odigrali utakmicu sa dobrim pristupom. Od početka smo nametnuli ritam i imali kontrolu. U drugom delu smo uspeli da to još podignemo i držimo kontrolu meča, što nam je jako značajno posle ovih utakmica u žestokom rasporedu. Sutra nove obaveze, nove pripreme. Razmišljanja moraju da idu ka sledećem meču", rekao je Radonjić.

Što se tiče povreda, novost je da pauza čeka i Dobrića. Nešto duže od očekivanog će van stroja biti i Davidovac.

"Dobrić je bio na pregledu, nije mogao da igra. Videćemo koji je stepen te povrede, izgleda da nije ozbiljno, ali videćemo koliko će propustiti. To je posledica zadnjeg meča. U pitanju je rame. Postoji opterećenje zbog kojeg je morao da miruje. Davidovcu sledi pauza koja je za nas u ovakvom rasporedu duga. Koliko će biti potrebno vremena da se vrati u trenažni proces, videćemo tek. Sigurno ne tako brzo kao što smo svi priželjkivali da bude".

Prvi put smo na zvaničnim mečevima videli Erona Vajta u ozbiljnoj ulozi, a rezultat je bio sjajan.

"Vajt je izašao iz dugačke pauze i nije bio dovoljno spreman. Dobro je što smo u jednom ovakvom meču mogli da ga stavimo u funckiju. Moramo da bude strpljivi i čekamo da ga vidimo u izdanju u kakvom mi želimo, ali to svakako neće biti u periodu u kojem bi voleli", istakao je trener Crvene zvezde.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.