VEČE IZ SNOVA ZA SRBE U TURSKOJ: Micić i Petrušev srušili Bursu, Đorđevićev Fenerbahče nastavlja da melje!
Foto: Starsport©

turska liga

VEČE IZ SNOVA ZA SRBE U TURSKOJ: Micić i Petrušev srušili Bursu, Đorđevićev Fenerbahče nastavlja da melje!

Sjajno košarkaško veče za naše predstavnike u Turskoj

Objavljeno: 19:29h

Nastavio je Efes sa dobrim rezultatima, a Vasilije Micić sa sjajnim partijama. Predvodio je istanbulsku ekipu do pobede nad Bursasporom sa 24 poena, dok je vrlo dobar bio i Filip Petrušev sa 16 poena. Susret je obeležilo i isključenje trenera gostujuće ekipe Ergina Atamana, ali njegovi puleni su na kraju slavili - 79:83 na kraju u Bursi.

Odličan otpor je pružila ekipa Dušana Alimpijevića protiv aktulenog prvaka Evrope koji pritom igra sve bolje kako sezona odmiče. Ipak, nisu košarkaši Bursaspora uspeli da prirede iznenađenje. Efes je u finišu četvrte deonice kontrolisao dešavanja na terenu, održavao konstatno nekoliko poena prednosti i na kraju slavio.

Ataman je isključen u trećem kvartalu, kada je Dejv Dudžinski udario Elajdžu Brajanta, a sudije se nisu oglasile. Protestovao je američki košarkaš, a onda mu se pridružio i trener koji se nije dao smiriti, pa je posle dve tehničke morao u svlačionicu.

Filip Petrušev
foto: Profimedia

Micić je dokazao da je u odličnoj formi, perfektno je izvodio slobodna bacanja (12/12), pogodio je pet šuteva iz igre (iz 15 pokušaja), a tom učinku dodao i tri asistencije. Filip Petrušev je takođe bio nepogrešiv sa crte, ali na daleko manjem uzorku (4/4). Bivši centar Mege je šutirao sa 60 odsto preciznosti iz igre (6/10), a ubeležio je i šest skokova. Brajant je u pobedničkom sastavu dodao 13 poena (7sk), dok je Kris Singlton dodao 11.

Kod Burse 17 poena Olerika Frimena, 14 je dodao Endru Endrjus, dok su dvocifreni bili i Derik Nidam (12p, 6sk, 5as), kao i Kevarijus Hejs (11p, 6sk).

Pobedu je upisao i Fenerbahče, koji je tako zadržao lidersku poziciju ispred Efesa. Četa Aleksandra Đorđevića je savladala Tofaš (82:72) i tako upisala 12. recku. Jedina je sa jednim porazom u ligi, dok Efes ima dva (11 pobeda).

Aleksandar Đorđević, KK Fenerbahče
foto: Profimedia

Dobro su Đorđevićevi puleni odigrali prvo poluvremen, pronašli napadački ritam i okončali ga sa komfornih devet poena viška (44:35). Već u trećoj deonici prednost domaće ekipe narasla je do 16 poena, pa je Fener u nastavku bez većih problema održavao dvocifrenu prednost i na kraju zasluženo slavio.

Jan Veseli je upisao dabl-dabl (15p, 10sk), a imao je i pet asistencija. Vrlo dobar i Pjerija Henri sa 14 poena i šest završnih dodavanja, dok je dvocifren bio i Dajšon Pjer sa 10 postignutih poena. Marko Gudurić je ubacio devet, ali uz po četiri skoka i asistencije.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.