OSTOJA MIJAILOVIĆ: Ponosan sam što smo sačuvali klub u izvornom obliku i bez stečaja ili UPPR ga stabilizovali!
Foto: Starsport

prvi čovek crno-belih

OSTOJA MIJAILOVIĆ: Ponosan sam što smo sačuvali klub u izvornom obliku i bez stečaja ili UPPR ga stabilizovali!

Predsednik Partizana govorio je za Sport klub o mnogim važnim temama za tim iz Humske

Objavljeno: 09:15h

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović u razgovoru za Sport Klub istakao je da bi voleo da ostane na čelu kluba iz Humske.

Mijailović je u septembru 2017. imenovan za prvog čoveka najtrofejnijeg srpskog kluba, a dan uoči Skupštine na kojoj će biti izabran čelnik i u narednih pet godina naglasio je da je zadovoljan urađenim u prethodnom periodu.

Sa kakvim planom i programom ćete da izađete pred Skupštinu kluba i da li očekujete podršku delegata (ukupno 31)?

„Postoje dobri izgledi da ću od strane Skupštine biti predložen kao jedan od kandidata. Ukoliko tako bude, prihvatiću kandidaturu. Moja vizija je da novi UO mora klubu svojim sredstvima da obezbediti značajan deo finansijskih sredstava. Tako sam koncipirao tim ljudi koje vidim uz sebe ukoliko me Skupština predloži i izabere,“ istakao je Mijailović za Sport Klub i nastavio:

Duško Vujošević
foto: Starsport©

„Takođe, veoma važna stvar je da klub u narednom mandatu dobije svoju infrastrukturu iz koje bi ponovo izlazili vrhunski mladi igrači, spremni za takmičenje na visokom nivou. Naravno, sportski rezultat koji je prioritet jeste povratak u Evroligu i stabilna uloga u najjačem evropskom takmičenju.“

Kada se osvrnete na protekli period, na šta urađeno ste najponosniji?

„Najponosniji sam na činjenicu što smo uspeli ono što je izgledalo nemoguće, a to je da sačuvamo klub onakvim kakav je bio u izvornom obliku. Bez stečaja ili UPPR smo obezbedili finansijsku stabilnost i regulisanje starih dugova doveli na nivo koji je podnošljiv. Zatim na povratak legendi u klub. Pogledajte ko sada podržava Partizan, ko radi u Partizanu ili je na neki način uz njega. Od Dragana Kićanovića kao predsednika Fondacije, Željka Obradovića koji je kao najtrofejniji i najuspešniji evropski trener svih vremena ponovo seo na klupu Partizana, Duška Vujoševića koji je bodrio tim iz prvog reda… Ne postoji neko ko izbegava klub ili ne želi makar da svrati na kafu u svoju kuću, u svoj Partizan. Ponosim se, u tom trenutku, vrlo hrabrom odlukom da pređemo u Arenu, jer benefite tog prelaska sada itekako osećamo. I poslednje, ponovo smo konkurentni za najviše ciljeve i to svi osećaju i svi znaju da naše vreme tek dolazi.“

Zoran Savić, Ostoja Mijailović
foto: Starsport©

Koliko ste od onoga što ste naumili i planirali uspeli da ostvarite u protekle četiri godine?

„Mnogo toga je urađeno, bilo je i grešaka, ali generalno sam zadovoljan učinjenim u datim okolnostima i uz sve objektivne prepreke, pa čak i nesreće, jer kovid sezonu i prekid, u momentu u kom smo bili, ne mogu da nazovem drugačije osim nesrećom ili katastrofom. Omča oko vrata zvana dug prema Ekspo banci više ne postoji. Sportski rezultat je izostao, onaj glavni je izostao. Osvojili smo četiri trofeja, ali plasman u Evroligu nam je izmakao. Ipak, idemo ka tome i verujem da ćemo i do tog cilja doći,“ naglasio je za Sport Klub prvi čovek Partizana.

Crno-beli su trenutno lideri grupe A Evrokupa sa učinkom 5-1, dok u regionalnom takmičenju imaju učinak 9-2.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.