BJELICA MAESTRALNO ISKORISTIO MINUTE: Bez promašaja iz igre u novoj pobedi Golden Stejta!
Foto: Profimedia

nba

BJELICA MAESTRALNO ISKORISTIO MINUTE: Bez promašaja iz igre u novoj pobedi Golden Stejta!

Savršena utakmica za srpskog košarkaša

Objavljeno: 07:37h

Sve je u Medison Skver Gardenu bilo podređeno Stefu Kariju i obaranju trojkaškog rekorda Reja Alena ali je trojke u njujorškom hramu košarke najpreciznije šutirao – Srbin!

Nemanja Bjelica je odigrao praktično savršenu partiju s obzirom na minutažu i bio jedan od najzaslužnijih za pobedu Golden Stejta nad Niksima – 105:96.

Bjelica je za samo 17 minuta na parketu ubacio 14 poena i dodao po četiri skoka i asistencije. Posebno treba istaći da je meč završio bez promašaja iz igre. Trojke je šutirao savršenih 4/4, a za dva poena 1/1. Promašivao je samo sa linije penala 0/2. Može se reći da je maksimalno iskoristio šansu koju mu je pružio Stiv Ker.

Nemanja Bjelica
foto: Profimedia

Naravno, početak meča je obeležio Stef Kari. Za manje od pet minuta igre je postigao te dve trojke koje su mu nedostajale za rušenje rekorda Reja Alena i posle toga kao da je počela neka druga utakmica.

Niksi su vodili celo prvo poluvreme, Bjelica je dva puta trojkama vraćao Voriorse u egal ali je domaći tim otišao na poluvreme sa poenom prednosti (48:47).

Kari je nastavio nemilice da šutira trojke u trećem kvartalu i Golden Stejt je prešao u vođstvo. Bjelica je trojkom na početku četvrte četvrtine doneo Voriorsima prvo dvocifreno vođstvo u meču. Kasnije su usledile još jedna trojka, pa polaganje i Voriorsi su do kraja održali prednost.

Kari je meč završio sa 22 poena a trojke je šutirao 5/14. Pul je ubacio 19 poena uz šut za tri poena 0/6, dok je Vigins dodao 18. U domaćem timu je najbolji bio Džulijus Rendl sa 31 poenom, pogodio je pet od osam trojki ali to nije bilo dovoljno.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.