ČANAK ŠOKIRAO HUVENTUD: Lietkabelis priredio iznenađenje večeri u Litvaniji!
Foto: Starsport©

evrokup

ČANAK ŠOKIRAO HUVENTUD: Lietkabelis priredio iznenađenje večeri u Litvaniji!

Sjajan meč Lietkabelisa u pobedi nad Huventudom

Objavljeno: 20:15h

Mečevi šestog kola Evrokupa igraju se večeras, a u Partizanovoj Grupi A dogodilo se jedno veliko iznenađenje, u režiji bivšeg trenera Partizana Nenada Čanka.

On je već nekoliko godina na klupi sve boljeg litvanskog Lijetkabelisa koji je večeras na svom terenu u Panevežisu savladao slavni španski Huventud rezultatom 87:77.

Nenad Čanak
foto: Profimedia

Ovo je tek drugi poraz Huventuda ove sezone u Evrokupu, a prvi je doživeo protiv Partizana u Beogradu. Istovremeno, Lijetkabelis je stigao do svoje treće pobede u prvih šest kola.

Od samog početka utakmice, Lijetkabelis je pokazao da se ne plaši favorizovanih gostiju, a seriju 8:0 poveo je sa 17:10 u prvoj četvrtini. Od tog trenutka, Huventud je konstantno bio u rezultatskom zaostatku. Uspevali su gosti da uhvate priključak i prednost litvanskog tima učine minimalnom, ali je Lijetkabelis uvek uzvraćao i dolazio do dvocifrene prednosti. Ta prednost je bila maksimalna sredinom poslednje četvrtine, kada je tim Nenada Čanka poveo sa 77:59 i u tim trenucima je postajalo jasno da Huventud neće moći da dođe do preokreta.

Kalaicakis i Lipkevičijus su sa po 14 poena bili najefikasniji u Lijetkabelisu, odličan je bio i Nikola Radičević koji je upisao 12 poena i devet asistencija, a Đorđe Gagić je meč završio sa osam poena, dva skoka i jednu asistenciju.

U ekipi Huventuda najbolji Pau Ribas sa 15 poena, Pol i Vives su upisali po 11.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.