TREĆA UZASTOPNA POBEDA FENERBAHČEA I TO KAKVA: Afjon demoliran u Istanbulu čak 49 razlike!
Foto: Profimedia

turska liga

TREĆA UZASTOPNA POBEDA FENERBAHČEA I TO KAKVA: Afjon demoliran u Istanbulu čak 49 razlike!

Neverovatna utakmica košarkaša Fenerbahčea

Objavljeno: 16:14h

Posle Pinar Karšijake i Monaka, oružje je pred Fenerbahčeom položio i Afjon. Za razliku od prethodna dva rivala istanbulske ekipe, sastav iz Afjonkarahisara se predao već na poluvremenu, pa je pretrpeo pravu katastrofu. Četa Aleksandra Đorđevića je bila nemilosrdna, nije usporavala ni kada je pitanje pobednika bilo rešeno, pa je potpuno demolirala protivnika, na kraju ubacila gotovo dvostruko više poena - 100:51.

Tako je sastav iz Istanbula učvrstio poziciju na čelu tabele, posle 11 mečeva ima samo jedan poraz u turskoj Superligi. Afjon je prvi iznad opasne zone sa tri trijumfa (sedam poraza).

Jan Veseli
foto: EPA/Tolga Bozoglu

Otvorio je Fener utakmicu sa 17:7 i videlo se da gosti nisu u stanju da pariraju Đorđevićevoj ekipi. Prednost je nastavila da raste, da bi već posle 10 minuta iznosila 18 poena. Do kraja druge četvrtine popela se na 27, pa je bilo jasno da se Afjonu sprema debakl. Nije domaćin usporavao, konstatno je uvećavao suficit, na poslednju pauzu je otišao sa 37 poena prednosti. Nije imao milosti ni kada je u završnim minutima imao višak od 40 poena, pa je susret okončao serijom 9:0 i postavio konačan rezultat. Izgleda da su košarkaši istanbulske ekipe bili rešeni da upišu stotku.

Nije Fenerbahče preterivao u šutu sa distance, uputio je 21 hitac van linije 6,75 i ubacio osam trojki (38,1 odsto). Zato je postigao čak 35 dvojki iz 52 pokušaja (67,3 odsto), a interesantan je podatak da je na čitavom meču viđeno svega 10 slobodnih bacanja (domaćin šutirao 6/8, gost 2/2). Daleko je Đorđevićeva ekipa kvalitetnija i to je danas i pokazala. Ubeležila je 29 asistencija, svega osam izgubljenih i sedam ukradenih lopti.

Čak sedam košarkaša pobedničke ekipe je upisalo dvocifren košgeterski učinak. Prednjačio je Ahmet Duverioglu, koji je dominirao pod obručima, pa je susret okončao sa 21 poenom i 11 uhvaćenih lopti. Nando De Kolo je bio nadomak dabl-dabla, ubacio je 13 poena i podelio osam asistencija. Jan Veseli je brojao do 12, dok su po 11 poena ubacili Ismet Akpinar i Tarik Biberović. Po 10 su dodali kapiten Melih Mahmatoglu i Dajšon Pjer. Marko Gudurić je bio na poštedi posle dobrog izdanja protiv Monaka od pre nekoliko dana.

U gostujućem sastavu vredni pomena Šenon Šorter (13 poena) i Ajberk Ozman (10 poena), dok je bivši kapiten Partizana Mihajlo Andrić ubacio šest poena uz dve uhvaćene lopte.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.