DENVER SE VRAĆA NA STARO: Novi poraz Nagetsa uprkos solidnoj partiji Jokića!
Foto: Profimedia

NBA

DENVER SE VRAĆA NA STARO: Novi poraz Nagetsa uprkos solidnoj partiji Jokića!

Baš, baš loša sezona za Nagetse

Objavljeno: 07:38h

Jeste Denver povređen, ali ne može ni Nikola Jokić sve sam. To se videlo na gostovanju Nagetsa Orlandu u meču koji je pripao Medžiku sa 108:103. Prvo poluvreme pripalo je gostima, ali je Orlando uspeo da se vrati i preokrene u samoj završnici utakmice.

U samoj završnici bilo je 103:103 na dva minuta pre kraja, a onda je Franc Vagner ubacio trojku iz koraka unazad i doveo domaćina u prednost. Potom je usledila greška Jokića, dok je Kol Entoni sa penala stavio tačku.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Jokić je već posle prve četvrtine bio blizu dabl-dabl učinka sa sedam datih poena, osam skokova i tri asistencije. Do kraja prvog poluvremena Nikola je već stigao do dvocifrenog učinka u poenima i skokovima uz pet asistencija. Dakle, bio je blizu tripl-dabla posle dve deonice.

Završio je utakmicu sa 18 poena, 15 skokova, sedam asistencija i pet izgubljenih lopti. Proveo je na parketu 36 minuta i šutirao 7/19 iz igre, od toga 0/5 za tri.

Prvo poluvreme apsolutno je pripalo Nagetsima koji su došli na meč sa dobrom energijom i ubacili 63 poena pre velike pauze, od toga 34 u drugoj četvrtini. Orlando jednostavno nije imao odgovor na takvu igru Denvera koji je otišao na 16 poena razlike pred nastavak.

Može tim Majkla Melouna da se pohvali i defanzivom jer je spustio Medžik na samo 15 poena u prvoj deonici, a u napadačkom smislu se pored Jokića istakao i Monte Moris, kao i Eron Gordon koji je odlično zakucao u jednoj akciji protiv svog bivšeg tima i nije propustio priliku da to i proslavi.

Sve što je Denver dobro uradio prosulo se u trećoj deonici. Orlando je izašao mnogo hrabrije na parket, napravio seriju 8-0, uspeo da defanzivno primiri goste i definitivno je u poslednju deonicu ušao sa realnim šansama za preokret.

Koji se i dogodio na kraju.

Najefikasniji u pobedi Orlanda bili su Entoni sa 24, Vendel sa 18 i Vagner sa 15 poena. Jokić je podršku imao u vidu Morisa (22 poena), Bartona (18 poena) i Gordona (17 poena).

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.