DOŠAO U PAO KAO VELIKO POJAČANJE A ODLAZI NAKON SAMO PET UTAKMICA: Ferel će košarkašku sreću potražiti van Grčke!
Foto: Profimedia

evroliga

DOŠAO U PAO KAO VELIKO POJAČANJE A ODLAZI NAKON SAMO PET UTAKMICA: Ferel će košarkašku sreću potražiti van Grčke!

Kraj saradnje

Objavljeno: 17:05h

Nije Panatinaikos počeo sezonu kako se očekivalo, ali bi pobeda nad Olimpijakosom u velikom grčkom derbiju mogla da bude prekretica za Zelene ove sezone. Odlučili su da povuku i prve poteze od trijumfa nad večitim rivalom, pa su spremili ispisnice za tandem američkih košarkaša. Kako je prvi preneo Eurohoops Jogi Ferel i Džehajv Flojd će napustiti klub iz Atine. Bivši plejmejker Bruklina, Dalasa, Sakramenta i Klivlenda već je pronašao novo uhebljenje, pa bi karijeru trebalo da nastavi u Hapoelu iz Jerusalima.

Jogi Ferel
foto: Profimedia

Samo pet nedelja od kako je došao u klub i izjavio da sa Panatinaikosom želi da osvoji Evroligu, Ferel je zatražio raskid saradnje od grčkog velikana, zbog slabe minutaže. On je i pristao da potpiše za Zelene kako bi se kroz dobre igre u Evroligi nametnuo NBA timovima i izborio za novi angažman u domovini, ali je upisao svega peta nastupa igrao oko osam minuta u proseku i postizao 1,6 poena po meču...

Pritom, s obzirom da timovi u Grčkoj imaju pravo da registruju samo šest stranih igrača, a Dimitris Priftis je imao osmoricu na raspolaganju, Ferel i Flojd su bili van tima u prvenstvenim utakmicama, što im je dodatno otežalo adaptaciju.

Ipak, Ferel neće dugo biti bez kluba. Kako prenosi izraelski novinar Roi Koen (Sport5), Hapoel Jerusalim bi da ga preseli u svoje redove. Litvanski BasketNews podseća i da je Amerikanac pre dolaska u PAO imao unosnu ponudu Lokomotive Kubanj.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.