DEJAN RADONJIĆ: Nakon duela sa Baskonijom, u meč sa Realom ulazimo bez Voltersa i Kalinića!
Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

OSLABLJENI

DEJAN RADONJIĆ: Nakon duela sa Baskonijom, u meč sa Realom ulazimo bez Voltersa i Kalinića!

Utakmica u Madridu biće četvrti meč za crveno bele u rasponu od samo 7 dana nakon duela sa Asvelom, Partizanom i Baskonijom.

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde nakon utakmice u Vitoriji, doputovali su u sredu u Madrid gde ih već u četvrtak očekuje drugi meč španskog duplog kola protiv Reala.

Utakmica u Wizink Centru igra se u četvrtak od 20.45 časova. Crveno beli će sredu iskoristiti za osveženje i oporavak nakon teških 48 sati u kojima su odigrali meč sa Partizanom i Baskonijom, uz put u Španiju.

Ekipa je meč sa Baskonijom odigrala bez trojice startera, Mitrovića, Voltersa i Kalinića, a po svoj prilici osim Mitrovića (koji je ostao u Beogradu i sprovodi terapiju nakon povrede oka) u četvrtak u crveno belom neće biti ni Voltersa ni Kalinića koji je lakše povredio kolena u utorak uveče.

Real je u utorak uveče savladao Asvel u Lionu i sa skorom od 8 pobeda i 2 poraza i ove godine ističe kandidaturu za najviši plasman. Ovo će biti 12. duel dva kluba, Real ima 7 pobeda, crveno beli su slavili 4 puta, ali nema sumnje da je u postojećim okolnostima pred ekipom Crvene zvezde izuzetno težak posao.

Trener Dejan Radonjić:

- S obzirom na našu situaciju, primorani smo da naša razmišljanja pred sledeću utakmicu usmerimo prvo na naše redove. Nakon duela sa Baskonijom, u meč sa Realom ulazimo bez Voltersa i Kalinića, uz Mitrovića koji je ostao u Beogradu i Erona Vajta koji se već dugo oporavlja nakon loma ruke. Situacija je takva da, iako su u pitanju lakše povrede Voltersa i Kalinića, ne želimo da ulazimo u bilo kakav rizik u pogledu pogoršanja tih povreda, bez obzira na činjenicu što nas očekuje meč sa Realom. Tim iz Madrida igra sjajno i jedan su od kandidata za najviši plasman i osvajanje Evrolige. Bez obzira na izostanak igrača i veliki kvalitet protivnika želimo da damo naš maksimum i vidimo koliko možemo u ovom trenutku -

Stefan Lazarević:

- Očekuje nas utakmica protiv jednog od kandidata za najviši plasman i prvo mesto. Na početku sezone igraju izvanredno, ekipa koja je uz ogromno iskustvo osvežena pred novu sezonu sa nekoliko odličnih igrača. Mi sa druge strane imamo naše probleme, došli smo u Španiju bez Mitrovića i Vajta, ostali smo i bez Voltersa i Kalinića u Vitoriji. Ipak, želimo da damo u Madridu sve što imamo u ovom trenutku protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi , bez obzira na sve probleme - rekao je Lazarević.

Utakmica u Madridu biće četvrti meč za crveno bele u rasponu od samo 7 dana nakon duela sa Asvelom, Partizanom i Baskonijom.

Ekipa se odmah nakon utakmice u gavnom gradu Španije, vraća za Beograd, a u ponedeljak ih očekuje novo gostovanje i meč sa ekipom SC Derbi u Podgorici.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.