PEŠIĆ ODREDIO ŠIRI SPISAK KANDIDATA ZA NOVEMBARSKE MEČEVE: Pozvani su i igrači koji igraju Evroligu
Foto: Starsport

SLEDE PRVI IZAZOVI

PEŠIĆ ODREDIO ŠIRI SPISAK KANDIDATA ZA NOVEMBARSKE MEČEVE: Pozvani su i igrači koji igraju Evroligu

Srbiju očekuju mečevi protiv Letonije u Beogradu i Belgije u Monsu

Objavljeno: 09:42h

Muška košarkaška reprezentacija Srbije će u novembru započeti kvalifikacije za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine. „Orlovi“ će se za odlazak na završni turnir koji se održava u tri države (Japan, Indonezija i Filipini) boriti u grupi A, gde su im rivali Letonija, Belgija i Slovačka.

Prvi izazov za reprezentaciju Srbije biće duel sa Letonijom, koji se igra 25. novembra u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“. Tri dana kasnije, „Orlovi“ će u Monsu igrati protiv Belgije.

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je odredio spisak od 24 kandidata za nacionalni tim. Lista kandidata je prosleđena FIBA, a konačan spisak reprezentativaca koji će braniti boje Srbije u duelima sa Letonijom i Belgijom će biti objavljen naknadno.

Spisak kandidata: Vasilije Micić (Efes), Filip Petrušev (Efes), Ognjen Jaramaz (Bajern), Jovan Novak (Fuenlabrada), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Miloš Teodosić (Virtus Bolonja), Nikola Rebić (Miteldojčer), Nemanja Nedović (Panatinaikos), Vanja Marinković (Baskonija), Dragan Apić (Zelena gora), Dalibor Ilić (Igokea), Aleksa Radanov (Igokea), Balša Koprivica (Partizan), Aleksa Avramović (Partizan), Uroš Trifunović (Partizan), Nemanja Dangubić (Partizan), Rade Zagorac (Partizan), Alen Smailagić (Partizan), Aleksa Uskoković (Crvena zvezda), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Nikola Jović (Mega), Nikola Djurišić (Mega), Marko Jagodić Kuridža (Budućnost Podgorica).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.