MEGA NIJE IMALA REŠENJE ZA DALIBORA ILIĆA: Važan trijumf Igokee u Laktašima!
Foto: ABA liga

aba liga

MEGA NIJE IMALA REŠENJE ZA DALIBORA ILIĆA: Važan trijumf Igokee u Laktašima!

Sjajan meč reprezentativca Srbije

Objavljeno:

Probudila se Igokea posle dva vezana poraza u Jadranskoj ligi i predvođena sjajnim Daliborom Ilićem ubedljivo savladala Megu Mozzart - 79:63.

Reprezentativac Srbije igra u sjajnoj formi, večeras je bio nerešiva enigma za odbrano čete Vladimira Jovanovića, pa je susret okončao sa 22 poena i osam skokova (po četiri u odbrani i napadu). Izjednačio je poenterski rekord u ABA ligi i postavio ga u indeksnim poenima - 30.

Sjajna Ilićeva rola, koji je bez promašaja šutirao za dva poena (7/7), a pogodio je i dve trojke (iz pet pokušaja) i bacanja šutirao 2/3. Jednom je ukrao protivniku loptu i lupio mu blokadu.

Interesantno je da je poenterski rekord postavio upravo u minulom kolu protiv Mornara, a protiv Barana je odigrao i dotad najkorisniji meč na Jadranu, što je večeras uspeo da promeni.

Bio je prva figura susreta, a sa 12 poena ga je ispratio bivši igrač FMP-a Stefan Đorđević. Svi igrači kojima je Dragan Bajić dao priliku uspeli su da se upišu u listu strelaca.

Mega je sa druge strane imala čak 19 izgubljenih lopti, dok je za dva šutirala sa samo 35 odsto uspešnosti. Na željenom nivou odigrali su samo Nikola Đurišić (14 poena) i Malkolm Kazalon (13 poena). Povratnik u redove Mege Nikola Janković je samo par dana nakon potpisivanja ugovora izašao na parket, ali je za gotovo 18 minuta u igri postigao svega dva poena.

Gosti su odlično otvorili meč, vezali sedam poena, ali je Igokea odgovorila još jače. Vezala 13 poena i stekla šest poena viška. Usledila je druga serija Mege koja sa osam vezanih poena stiže do preokreta. Igosi potom vezuju pet i na odmor odlaze sa dva poena prednosti.

Držala se Jovanovićeva ekipa sve do druge polovine drugog kvartala, kada je domaćin uzeo stvari u svoje ruke. Serijom 10:1 zatvaraju prvo poluvreme, što im je donelo suficit od 10 poena pred veliku pauzu.

U nastavku je igrao samo jedan tim. Bajićeva četa je održavala dvocifrenu prednost, sa 10 otišla na poslednji odmor, a onda rutinski privela susreta kraju.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.