AKO DOĐE DO OVOG OBRAČUNA, PRŠTAĆE NA SVE STRANE: Braća Moris i trojica Jokića OPASNO zakrvili, ovo je sad LIČNO!
Foto: Profimedia, Starsport©

džokerova 'braća jojke'

AKO DOĐE DO OVOG OBRAČUNA, PRŠTAĆE NA SVE STRANE: Braća Moris i trojica Jokića OPASNO zakrvili, ovo je sad LIČNO!

Ono što je izvesno, Nikola i braća Moris će imati još duela na NBA parketima, a tenizija će i te kako biti. Ko će se bolje kontrolisati, i čiji će fitilj biti kraći, ostaje da vidimo. Ali, sigurno nijedan neće hteti da "ostane dužan"

Objavljeno:

Nikola Jokić ovog jutra nije tema zbog spektakularne partije i poteza u novoj pobedi Denvera, iako se sve to dogodilo.

Danas je aktuelni MVP NBA lige u centru pažnje i domaćih i američkih medija zbog grubog faula s leđa nad košarkašem Majami Hita, Markifom Morisom.

Dok se analizira kako i zašto je "Džokeru" puk'o film, kao i kolika ga suspenzija očekuje, mediji spekulišu da bi sukob mogao da se proširi.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Naime, u NBA ligi je poznato da Markif (32), ali i njegov brat blizanac Markus Moris, ne samo da su prgavi već ne beže od konflikata i ne zaboravljaju one koji im se zamere ili koje sami pikiraju.

Takođe, njihova bratska veza je toliko jaka da su jedva podneli kad je Markus trejdonva u Detroit 2015. iz Finiksa pa tako posle dve sezone razdvojen od 'Kifa'.

Markif Moris
foto: Profimedia

Braća su bila besna i optuživala su vlasnika Roberta Sarvera za izdaju, pa je i Markif sledeće godine napustio Arizonu, nakon što je već u septembru tražio trejd javno. Za to je kažnjen sa 10.000 dolara, ali je još veći skandal napravio kada je bacio peškir na trenera Džefa Hornaseka - na utakmici sa Denverom.

U svom poslednjem meču za Sanse, malo je falilo da izazove tuču jer je tokom tajm-auta ušao u koškanje sa mladim saigračem Arčijem Gudvinom na zaprepašćenje saigrača.

Prošle sezone se nisu našli u istom timu, ali jesu u istom gradu jer se Markusu, članu Klipersa, u Los Anđelesu pridružio Markif kao član Lejkersa. Rivalitet nije rastao, već su čak na međusobne duele išli u Stejpls centar jedan za drugim u kolima.

Te prošle sezone, u aprilu ove godine, desilo se i da obojica budu isključeni iste večeri. Markif se rugao sudiji i uneo mu se u licu u meču sa sadašnjim timom, Majamijem, a Markus je istovremeno dobio dve tehničke protiv ekipe koja mu je ostala omražena 2015. - Finiks Sansa.

Markif Moris, Markus Moris
foto: AP

Sa druge strane, braća Nikole Jokića, stariji Strahinja i mlađi Nemanja, odavno u ligi imaju reputaciju dua sa kojim se ne treba šaliti. Ističe se često u medijima, ali i od strane "Džokerovih" saigrača, koliko su njih dvojica zaštitnički nastrojeni prema Nikoli.

Jedan od najbolji igrač Denvera, Majkl Porter Džunior, ispričao je jednom kakav su utisak ostavili na njega:

Nemanja Jokić, Strahinja Jokić
foto: Printscreen/Youtube/Denver Nuggets

- Čoveče, njegova braća su kao mafijaši! Oni su toliko drugačiji od njega, oni će skoro svaku drugu utakmicu pokušati da upadnu na meč da se potuku. Pretpostavljam da su oni velika stvar tamo u Srbiji, ali oni su tako drugačiji od Jokića, oni ga paze, oni su kul momci - ispričao je Porter.

Jednom je malo falilo da Jokići zaista upadnu na teren. Nikola je tada takođe bez potrebe grubo faulirao beka pomenutih Sansa, Kemerona Pejna, a u zaštitu saigrača je sato kapiten i prva zvezda Finiksa, Devin Buker.

Saigrači su ih razdvojili, a Jokićeva braća su na tribinama snimljena kako skaču na noge i psuju reprezentativca SAD-a.

Nikola Jokić, Devin Buker, Denver Nagets, Finiks Sans
foto: Profimedia

Braća Jokić su svojevremeno verbalno napala Bobija Portisa, tadašnjeg igrača Vašingtona, pošto su smatrali da se loše ophodio prema Nikoli. Na treninge navodno dolaze pet puta nedeljno, a as Nagetsa ističe da mu njihova podrška mnogo znači.

Strahinja Jokić (39) je drugom prilikom iz istog razloga vređao sudiju Tonija Bradersa. Mediji su pisali kako redovno trenira razne borilačke veštine i MMA, da je obučen za telohranitelja i da je idealan za sledećeg zlikovca iz serija "Džejms Bond".

Strahinja Jokić
foto: Printscreen

Ali, najbolju temu im je dao 2019. kada je uhapšen zbog optužbi da je napao i davio jednu ženu koja je sa terase dozivala pomoć!

Strahinja Jokić
foto: Denver District Attorney’s Office

Najmlađi Jokić, Nemanja, nema ovakvih incidenata iza sebe, ali i on izgleda zastrašujuće američkim novinarima zbog krupne građe poput braće, ali i brojnih tetovaža od kojih je jedna upečatljiva na desnoj ruci Strahinjino ime.

Nemanja Jokić (levo) sa braćom
Nemanja Jokić (levo) sa braćomfoto: AP

Markus Moris je, očekivano, brzo reagovao posle Nikolinog i Markifovog sukoba. Poručio je Jokiću da je upamtio kako je sačekao da njegov brat okrene leđa pre nego što ga je napao.

Ono što je izvesno, Nikola i braća Moris će imati još duela na NBA parketima, a tenizija će i te kako biti. Ko će se bolje kontrolisati, i čiji će fitilj biti kraći, ostaje da vidimo. Ali, sigurno nijedan neće hteti da "ostane dužan".

A ako se pređe granica, tad će neko teško zadržati Strahinju i Nemanju na tribinama...

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.