KATASTROFALAN KRAJ ZA JOKIĆA: Nikola isključen, Denveru "METLA" od Finiksa! POL i BUKER su nestvaran tandem (VIDEO)
Foto: Profimedia

nije mogao sam

KATASTROFALAN KRAJ ZA JOKIĆA: Nikola isključen, Denveru "METLA" od Finiksa! POL i BUKER su nestvaran tandem (VIDEO)

Ovo je tek peti put u istoriji NBA plej-ofa da je tim koji ima MVP-ja eliminisan bez pobede u seriji (0-4)

Objavljeno: 06:14h

Nikola Jokić je na najgori mogući način završio sezonu. Njegov Denver je "počišćen" (0:4) u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA plej-ofa od strane Finiksa, a da stvar bude gora, srpski košarkaš je isključen tokom treće četvrtine poslednje utakmice - 118:125.

Sansi su opet diktirali tempo od samog starta (Denver je vodio samo 2:0), a na poluvremenu su inali osam poena razlike (63:55).

Jokić je uspeo da dovede Nagetse na samo poen zaostatka u trećoj deonici i kada se utakmcia lomila, iznerviran jednom sudijskom odlukom, grubo je faulirao beka gostiju Kamerona Pejna. "Džoker" je zamahnuo iz sve snage i zaista šakom izbio loptu Pejnu, ali ga pritom i udario po licu i ramenu.

Kapiten Sansa Devin Buker je krenuo na Jokića koji je odmah ušao u klinč sa njim, ali su ih ostali igrači razdvojili. Posle dugog gledanja snimka, arbitri su procenili da je u pitanju faul druge kategorije i isključili Nikolu zbog "nepotrebnog i prekomernog kontakta".

MVP se onda izvinio Pejnu pre izlaska sa terena, a njegovi saigrači su u šoku opet pali u visok zaostatak (-13 poena).

I pored ranijeg odlaska u svlačionicu, Jokić je imao odličan učinak - 22 poena (9-17 šut iz igre), 11 skokova i četiri dodavanja, ali su na drugoj strani nezaustavljivi bili veteran Kris Pol sa 37 poena i Buker sa 34 i 11 skokova.

Ovo je tek peti put u istoriji NBA plej-ofa da je tim koji ima MVP-ja eliminisan bez pobede u seriji (0-4).

Finiks će u finalu Zapada igrat protiv boljeg iz serije Jute i Klipersa (trenutno 2-1).

Nikoli Jokiću ostaje da posle sjajne lične sezone, skupi snagu da kao MVP opet napadne titulu, ali to će morati sa više zvezda u timu Denvera...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.