DŽIKIĆ NAJAVIO UTAKMICU SA VENECIJOM: Šansa da popravimo utisak!
Foto: ABA Liga/Budućnost VOLI

evrokup

DŽIKIĆ NAJAVIO UTAKMICU SA VENECIJOM: Šansa da popravimo utisak!

Košarkaši Budućnosti žele da se vrate na pobednički kolosek nakon poraza od Mege u Beogradu

Objavljeno:

Izabranici Aleksandra Džikića, košarkaši Budućnosti, stigli su u Beograd na megdan ekipi Mege sa niskom od sedam pobeda u nizu – Split, Igokea, Ulm, Cedevita Olimpija, Valensija, Mornar, Virtus, kao i nadom da će sa pobedom krenuti na megdan Veneciji u četvrtom kolu Evrokupa.

Međutim, Mega je posle jedne od najboljih partija u sezoni, posle velikog broja ofanzivnih skokova, poena iz drugog, pa i trećeg napada, stigla do trijumfa. Podgoričani nisu imali vremena za tugovanje, jer su odmah posle meča krenuli put Venecije.

Aleksandar Džikić
foto: Profimedia

„Na našoj poslednjoj utakmici nismo imali dovoljno energije i odlučnosti i za to smo platili cenu, jer smo poraženi. Sledeća utakmica je šansa da popravimo utisak, da damo sve od sebe od prvog do poslednjeg minuta. Naš protivnik je vrlo iskusna ekipa, sa zavidnim atletskim i šuterskim sposobnostima i vrlo je važno da budemo fokusirani i čvrsti“, rekao je u najavi meča trener Budućnosti, Aleksandar Džikić.

Džejkob Vajli očekuje teško gostovanje, ali se nada povoljnom epilogu meča u Italiji.

„Želimo da pokažemo rekciju i karakter, posle lošeg izdanja protiv Mege. Igramo protiv Venecije, a cilj je da sačuvamo oreol nepobedivosti. Očekujem veoma teško gostovanje, ali mislim da ćemo uz energiju koja nas je krasila na prethodnim mečevima, uz veliku agresivnost i čvrstinu u odbrani, odigrati dobru utakmicu i ostvariti pobedu”, naglasio je Vajli.

Utakmica između Venecije i Budućnosti na programu je 9. novembra, sa početkom u 20 časova, uz prenos na Sport Klubu 1.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.