ZVEZDA SLAVILA U ZADRU: Crveno-beli u dobrom raspoloženju čekaju derbi!
Foto: Starsport©

aba liga

ZVEZDA SLAVILA U ZADRU: Crveno-beli u dobrom raspoloženju čekaju derbi!

Dobra treća četvrtina crveno-belih rešila pitanje pobednika

Objavljeno:

U okviru sedmog kola Admiralbet ABA lige Crvena zvezda mts je slavila po šesti put, ovoga puta u Zadru u dvorani "Krešimir Ćosić" sa 73:83.

Ekipa Crvene zvezde je dobro počela utakmicu u Zadru, posebno ako gledamo igrače u reketu, Kuzmić je bio fenomenalan jer je postigao čak osam od prvih 14 poena, ostatak je postigao Nejt Volters.

KK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Zadar se vratio u meč serijom od 7:0, bilo je 18:18 nakon što je Vuković pogodio trojku za domaćina, da bi Zadar poveo sa 23:20 u jednom trenutku.

Ipak, usledila je serija gostiju od 8:0, Kalinić je uspeo da da svoj doprinos u napadu jednim polaganjem i zakucavanjem, pa je Zvezda uspela da ostvari prednost u prvom poluvremenu od sedam poena razlike.

Treća deonica je bila deonica Crvene zvezde mts, kako je to običaj trenera Dejana Radonjića.

Pogodili su čak četiri uzastopne trojke preko Holinsa (2), Voltersa i Davidovca, pa je posle poena Luke Mitrovića bilo i maksimalnih +18.

Imali su domaći svojih "pet minuta" u drugom poluvremenu kada su se vratili na 60:72, ali je odmah usledila trojka Dobrića kada je praktično rešeno pitanje pobednika. Pogodio je kasnije i Simonović, sve je bilo jasno par minuta pre kraja utakmice.

Sledeći meč Crvene zvezde mts je protiv Partizana 14. novembra.

U redovima Zvezde najefikasniji Volters i Kuzmić sa po 14, Kalinić je dodao 13. Kod domaćina Vuković 14 poena, koliko je imao i Karter.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.