POKUŠEVSKI ODIGRAO PRVO POLUVREME BEZ PROMAŠAJA: Oklahoma sama sebi "pucala u noge" pa doživela novi poraz!
Foto: Profimedia

nba

POKUŠEVSKI ODIGRAO PRVO POLUVREME BEZ PROMAŠAJA: Oklahoma sama sebi "pucala u noge" pa doživela novi poraz!

Aleksej Pokuševski igra sve bolje

Objavljeno:

Oklahoma ostaje na jednoj pobedi i "čuva" status jednog od najslabijih NBA ligaša na startu sezone. Tanderi su poraženi na gostovanju Los Anđeles Klipersima (94:99) i to nakon što su u ispustili čak devet poena viška u poslednja dva i po minuta.

Aleksej Pokuševski
foto: Profimedia

Uloga junaka večeri ide u ruke sjajnog Pola Džordža koji je meč završio sa 32 poena (5/8 za tri), devet skokova i sedam asistencija. Šuter Klipersa bio je najbolji kada je bilo najvažnije - baš u ta dva i po minuta finiša, kreiravši preokret. Džordž je prvo vezao dve trojke, smanjio na 88:91. Onda je asistirao za Luka Kenarda i izjednačenje, pa ubacio još dva poena za tek drugo vođstvo domaćina na meču - 93:92. Ali ključno.

U poslednjih šezdesetak sekundi pripomogao je i noćas slabi Redži Džekson. Imao je iskusni bek do poslednjih trenutaka 4/16 iz igre, da bi u samom finišu vezao četiri poena (dvojka i penali) i definitivno slomio goste.

Oklahoma je vodila tokom čitavog meča (jedina prednost Klipersa bila je u uvodnim minutima, 5:4), kontrolisala skok, imala pristojne procente šuta, a onda je sve stalo. U poslednjih 120 sekundi čak šest promašaja. Zakazao je i najbolji među Tanderima, Šej Gildžes Aleksander. On je meč završio sa 28 poena, međutim ključni šut pri vođstvu Tandera 91:88, a za prekid serije Klipersa nije ušao. Pored Aleksandera dvocifreni kod gostiju bili su još samo Darijus Bejzli i Džoš Gidi, obojica po 15 poena.

Veoma dobru rolu u prvom poluvremenu imao je mladi Srbin Aleksej Pokuševski. On je za samo 11 minuta na parketu ubacio devet poena, bez promašaja - 4/4 iz igre (1/1 za tri) i 1/1 sa penala. Pritom, sakupio je pet skokova, te po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Zanimljivo, u nastavku je dobio tek četiri minuta i upisao dva promašaja...

U pobedničkom timu pored Džordža istakli su se Luk Kenard i Nikola Batum - po 14 poena.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.