NEŠTO NE ŠTIMA U DENVERU: JOKIĆ bio NAJEFIKASNIJI i pored toga što u poslednjih 19 minuta NIJE postizao poene!
Foto: Profimedia

nba

NEŠTO NE ŠTIMA U DENVERU: JOKIĆ bio NAJEFIKASNIJI i pored toga što u poslednjih 19 minuta NIJE postizao poene!

Užasno izgleda Denver od početka nove sezone

Objavljeno:

Denver je doživeo novi poraz. Treći na poslednjih pet utakmica. Bolji je bio Memfis, 106:97. Utisak je - Nagetsi su daleko od nivoa igre koji će im biti potreban kako bi realizovali velike ambicije. Prošlosezonski MVP Nikola Jokić još jednom je bio najefikasniji u svom timu. I još jednom izostala je bolja podrška saigrača. Mada, ruku na srce, u ključnim trenucima ni srpski as se nije proslavio.

Jokić je meč završio sa 23 poena (9/15 iz igre), po sedam skokova i asistencija, uz četiri blokade, međutim u poslednjih 19 minuta nije se upisao u strelce.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Kršni Somborac pogodio je svoju drugu trojku (iz šestog pokušaja) na 7:19 do kraja i doneo peto, ispostaviće se poslednje vođstvo Denveru - 70:69. Od tog momenta pa do kraja treće deonice gosti su ozbiljno krizirali. Usled loše organizacije napada za sve to vreme uspeli su da ubace samo još jednu trojku, dok su Grizlsi napravili ozbiljnu seriju i došli do najveće pprednosti - 82:73.

Nagetsi su poenima otvorili četvrtu četvrtinu, međutim onda su se ponovo susreli sa serijom Memfisa (7:0) i razlika je otišla na nedostižnih +14. Jokić, koji je u prvom poluvremenu savim solidno razigravao, u finišu je bio zaustavljen. Od one trojke sredinom treće deonice ni koš, ni asistencija...

Domaćin je u finišu prilično lako održavao dvocifrenu razliku i tek u dva navrata dozvolio Denveru da priđe na minus devet.

Dža Morant predvodio je Grozlije sa 26 poena, osam skokova i sedam asistencija. Veliku podršku imao je u dvojici igrača sa klupe - Tajus Džons ubacio je 17, uz sjajan šut za tri (5/7), dok je Tilman dominirao pod košem (12 koševa, 5/7 iz igre).

U poraženom sastavu, uz Jokića, najbolji su bili Aron Gordon (15 poena i 10 skokova) i Monte Moris (11p). Ovaj drugi imao je međutim najslabije šutersko veče uz Vila Bartona. Barton 1/8, Moris 1/5 za tri.

Denver ukupno promašio čak 29 trojki!

NBA - REZULTATI

Memfis - Denver 106:97

/Morant 26 - Jokić 23/

Minesota - Orlando 97:115

/Edvards 24 - Entoni 31/

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.