DRAGAN BAJIĆ PRED DUEL U ČEŠKOJ: Put je trajao 14 sati, prešli smo 830 kilometara autobusom!
Foto: Starsport©

fiba liga šampiona

DRAGAN BAJIĆ PRED DUEL U ČEŠKOJ: Put je trajao 14 sati, prešli smo 830 kilometara autobusom!

Trener Igokee ističe da je bio primoran da otkaže trening kako bi se ekipa odmorila

Objavljeno: 12:26h

Košarkaši Igokee večeras nastavljaju takmičenje u Fibinoj Ligi šampiona, gde će u okviru trećeg kola gostovati češkom Nimburku (18:30).

Posle dve odigrane runde, predstavnik BiH u elitnom takmičenju ima polovičan učinak. Savladali su PAOK na domaćem parketu (68:64), dok su poraženi od turskog Galatasaraja (85:89), u meču gde su zaista pružili dobru partiju, ali na koncu nisu uspeli da slave pobedu pred domaćim navijačima.

U isto vreme, tim Dragana Bajića u regionalnoj ABA ligi igra po principu toplo-hladno, ili bolje rečeno dva različita lica kao domaćin I kao gost. Na svom parketu u Laktašima deluju nemilosrdno, pa su redom savladali čačanski Borac, Crvenu Zvezdu i Split, dok kao gosti nemaju uspeha jer su poraženi i od Budućnosti i od FMP-a.

Dragan Bajić
foto: Starsport

Međutim, priliku za popravni u Ligi šampiona imaće upravo protiv večerašnjeg rivala, u meču koji će biti specifičan. Ne po statističkim brojkama ili odnosu snaga, koliko zbog situacije u kojoj se našla Igokea. Naime, tim iz Laktaša je na putovanje krenuo autobusom, što je svakako neuobičajeno kada je reč o ovako jakom takmičenju.

“Iz nekih razloga nismo otputovali avionom u Češku, nego autobusom, i to 830 kilometara. Dovoljno sam rekao i dovoljan pokazatelj koliko će biti teško, ali šta je tu je. Put je trajao 14 sati i morao sam da otkažem trening, kako bismo našli način da se odmorimo. Što se tiče protivnika oni su nezgodna ekipa. Šutiraju mnogo za tri poena i to je teško braniti. Možda nisu atraktivan rival, ali imaju kvalitet”, istakao je trener Igokee Dragan Bajić.

Sa druge strane, Nimburk igra odlično ove sezone jer su u 11 utakmica upisali čak 10 pobeda. Jedini poraz bio je od Galatasaraja u Istanbulu, dok su trijumfovali u Grčkoj kod Paoka, pa je jasno da se radi o poprilično podjednakom kvalitetu, te je za očekivati egal meč.

Svakako, u redovima gostiju se izdvaja jedno ime. Reč je o američkom beku Džeriku Hardingu, koji igra u sjajnoj formi. Sve utakmice ove sezone je bio dvocifren, a neretko je ta cifra prelazila i 20 poena. Takođe, tu je i iskusni domaći košarkaš Lukas Paliza koji kao krilni igrač dosta radi za ekipu, te samim tim mu je iz utakmice u utakmicu statistika sve popunjenija.

Ovaj klub je 18 godina uzastopno šampion Češke, trener ekipe je Aleksandar Sekulić koji je ujedno i selektor Slovenije. U radu mu pomaže Jurica Žuža, bivši hrvatski košarkaš.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.