EVROLIGA SMIRUJE TENZIJE: Saopštenjem rekli da nikakvog razgovora sa NBA ligom nije bilo!
Foto: epa/andrej cukić

tek će se pričati o ovome

EVROLIGA SMIRUJE TENZIJE: Saopštenjem rekli da nikakvog razgovora sa NBA ligom nije bilo!

Među temama diskusije nije bilo i stvaranja NBA divizije u Evropi

Objavljeno:

Iznela je španska Marka šokantne informacije, da bi FIBA i NBA mogli da stvore novo takmičenje na Starom kontinentu, pod nazivom NBA Evropa. Svetska kuća košarke se ubrzo oglasila saopštenjem, potvrdila da je bilo razgovor sa čelnicima najjače lige sveta, ali ne i da se razmatra stvaranje takmičenja zbog koje bi Evroliga otišla u istoriji ovakva kakva je sada. Nije ni demantovala.

Sada su se oglasili i iz elitnog kontinentalnog takmičenja i takođe potvrdili da su učestvovali u pomenutoj diskusiji sa krovnom organizacijom svetske košarke i Amerikancima, ali i istakli da o formiranju NBA divizije nije razgovarano.

Kako navode iz Evrolige, klubovi ostaju posvećeni radu sa FIBA, NBA i svim ostalim akcionarima, kako bi košarku u Evropi podigli na viši nivo. Saopštenjem su samo hteli da rasvetle situaciju i pojasne o čemu je na sastancima u Madridu pregovarano.

- Kako je i potvrđeno od NBA i FIBA, rukovodioci ove tri organizacije (FIBA, NBA i EL) sastali su se u Madridu minulog meseca kako bi se usaglasili oko saradnje i sinergije kojom bi zajedničkim naporima pomogli napretku popularnosti košarke u Evropi.

Među temama diskusije nije bilo i stvaranja NBA divizije u Evropi.

Izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu nije dobio nikakvo pismo od komesara NBA lige Adama Silvera, kako je pogrešno preneto od strane Marke -

Videćemo kako će se situacija dalje razvijati, s ozbirom da su prema saznanjima Eurohoopsa vlasnici A licenci elitnog takmičenja pokrenuli proces za pronalaženje novog izvršnog direktora elitnog takmičenja, što bi značilo da planiraju da smene aktuelnog - Bertomeua.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.