VLADA JOVANOVIĆ: Naš cilj je da pokušamo da taj fokus na stvari koje smo ocenili kao krucijalne za utakmicu!
Foto: printscreen/youtube

pre utakmicu u čačku

VLADA JOVANOVIĆ: Naš cilj je da pokušamo da taj fokus na stvari koje smo ocenili kao krucijalne za utakmicu!

Utakmica Borac - Mega igra se sutra od 18.00

Objavljeno:

Trener košarkapa Mege Vladimir Jovanović rekao je danas da će predstojeća utakmica protiv Borca zavisiti dosta od koncentracije njegovih igrača i dodao da će biti potrebno da se "prazni minuti" svedu na minimum.

- Utakmica će dosta zavisiti od naše koncentracije koja bi trebalo da bude 40 minuta u izvršavanju radnih zadataka, medju kojima je i zatvaranje njihovog skoka u napadu. Zbog našeg neiskustva i mladosti, kao što se to pokazalo u prethodnim utakmicama, ta naša koncentracija može da varira, pa se dobri minuti i prazna igra smenjuju veoma brzo - rekao je Jovanović za klupski sajt.

- Naš cilj je da pokušamo da taj fokus na stvari koje smo ocenili kao krucijalne za utakmicu, držimo što je moguće duže, a da te prazne minute svedemo na minimum - dodao je on.

Košarkaši Mege sutra gostuju u Čačku ekipi Borca, u utakmici četvrtog kola ABA lige. "Pre svega, mislim da je Borac u prelaznom roku pokazao da su njihove ambicije znatno više nego prethodne sezone, gde su dovodjenjem iskusnih igrača i internacionalaca sa iskustvom igranja ABA lige i evropskih takmičenja, istakli želju da naprave bolji plasman", rekao je Jovanović.

- U prva tri kola su, bez obzira na rezultat, pokazali visok nivo napadačke igre, sa većinom igrača koji su sposobni da trojkama kazne protivnika. Takodje su i velika pretnja na ofanzivnom skoku. Na nama je da pokušamo da ih zaustavimo u tim elementima u kojima su i više nego dobri - dodao je on.

Mega je u prva tri kola upisala dve pobede i poraz, dok čačanski tim ima skor 1/2.

Trenutno prvi asistent regionalnog takmičenja i plejmejker Mege Dejšon Smit je pred utakmicu u Čačku izjavio da je potrebno da njegova ekipa bude fokusirana kako bi došla do pobede.

- Liga je ove godine izuzetno jaka, posebno su teška gostovanja. Borac je pokazao dobre igre na početku sezone, pobedili su Mornar na gostovanju i bili blizu pobede protiv Igokee. Potrebno je da zadržimo momentum i budemo fokusirani kako bismo došli do pobede - rekao je Smit.

Utakmica Borac - Mega igra se sutra od 18.00.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.