ZVEZDA POKLEKLA U ZAVRŠNICI: Crveno-beli sve vreme bili u igri protiv CSKA, ali napad stao u finišu!
Foto: Profimedia

Evroliga, 4. kolo

ZVEZDA POKLEKLA U ZAVRŠNICI: Crveno-beli sve vreme bili u igri protiv CSKA, ali napad stao u finišu!

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste pratiti na portalu Espreso

Objavljeno: 21:06h

KK Crvena zvezda je večeras poražena na gostovanju košarkašima CSKA u Moskvi 76:78 u okviru četvrtog kola Evrolige.

Utakmica je bila neizvesna skoro sve vreme i nijedan tim nije imao prednost veću od sedam poena. Dobrić je bio odličan u prvoj četvrtini koju je Zvezda završila sa četiri poena prednosti - 21:17.

Kontrolisali su gosti igru i u drugoj deonici, ali u finišu je CSKA ušao u ritam i prešao u vođstvo. Volters je trojkom ipak vratio egal pre pauzu - 42:42.

Kuzmić je sjajnu igru u toj četvrtini, nastavio u trećoj i Zvezda je dugo imala prednost. Sada je Šved pogotkom u poslednjoj sekundi deonice izjednačio - 57:57.

Od starta poslednje četvrtine razigrao se Klajburn, ali je Zvezda sjajnom serijom u kojoj se istakao Kalinić nakratko povela 71:69. Tu su crveno-beli stali, loše realizovali napade, a domaćin preokrenuo na nedostižni 78:71.

Poraz je na kraju trojkom u poslednjoj sekundi ublažio Kalinić koji je na kraju imao 11 poena. Volters je bio najefikasniji sa 16, Kuzmić je ubacio 14 uz 7 skokova. Dobrić i Ivanović su imali po 10 poena.

Kod domaćina najbolji je bio Klajburn sa 18, dok je Šved dao 16 poena.

1 / 5 Foto: EPA/Maxim Shipenkov

Zvezda je zabeležila deveti poraz u isto toliko gostovanja "Armejcima". CSKA sada ima skor 3-1, a Beograđani 2-2.

Crveno-beli su prethodno vezali dve pobede u najjačem evropskom takmičenju - nakon trijumfa u Tel Avivu, kao domaćini su savladali Žalgiris, pa su sa dosta samopouzdanja stigli u Moskvu, bez obzira na poraz od Igokee u ABA ligi pre duela sa Litvancima.

CSKA je bio dobroj mini-seriji od tri pobede u svim takmičenjima. Poslednje dve su došle protiv aktuelnog prvaka Evrope Efesa u Istanbulu, a druga u Moskvi u ruskom okršaju sa Zenitom.

Ipak, domaćin je bio lišen usluga jednog od svojih najboljih igrača, Tornikea Šengelije, koga na terenu neće biti naredna dva meseca zbog povrede (ramena). Iz istog razloga, Dimitrios Itudis nije mogao da računa ni na Nikolu Milutinova i Marijusa Grigonisa.

Sa druge strane, Dejan Radonjić na raspolaganju i dalje nema kapitena Branka Lazića, Majka Cirbesa i Arona Vajta.

IV ČETVRTINA

40. minut - lopta je pripala Zvezdi posle dugog napada CSKA i gledanja snimka. Ivanović je prošao do kraja. A onda, na samom kraju, Kalinić uzeo loptu i pogodio sa daljine, ali samo ublažio poraz - 78:76.

39. minut - Lundberg je sjajan u završnici, još jednom je poentirao. Crveno-beli loše vode napade, pa izostaje i realizacija - 78:71.

38. minut - Lundberg je sjajno probio, onda promašaj Holinsa. Šved je ostao sam na "kapici" i pogodio za tri - 76:71.

Ostin Holins
foto: Profimedia

36. minut - dobra odbrana Kalinića, pa i poeni. Onda je "prikucao" jedan odbitak, a odmah potom Volters ukrao loptu i položio za vođstvo Zvezde! Kurbanov je izjednačio - 71:71.

34. minut - Klajburn dva puta poentira, između toga je Volters pogodio trojku. A sada i Kalinić - 69:65.

32. minut - Mitrović je izgubio loptu, Fojtman pogodio trojku, a onda Šved išao sam do kraja - 65:59.

31. minut - Klajburn je poslednju deonicu otvorio trojkom. Lazarević precizan sa linije penala - 60:59.

III ČETVRTINA

30. minut - Simonović je lepo pogodio "preko ruke". Posle dobre odbrane, Ivanović nije pogodio trojku. Ali jeste Šved u poslednjoj sekundi četvrtine - 57:57.

29. minut - seriju promašaja na obe strane prekida trojkom Klajburn - 54:55.

28. minut - moćna blokada Klajburna na Kuzmiću, onda stopiran i Kalinić, ali domaći to ne kažnjavaju.

27. minut - Bolomboj je poentirao, a Holins promašio otvorenu trojku. Televizijski tajm-aut. Opet Bolomboj na odbitak, ali uzvraća trojkom Ivanović - 51:55.

KK CSKA Moskva, Nikola Kalinić
foto: EPA/Maxim Shipenkov

25. minut - Klajburn je nagazio liniju za tri poena, ali je pogodio. Zvezda gubi loptu brzo, ali se brani pa Davidovac ubacuje "floter" - 47:52.

24. minut - Volters sjajno ide do kraja, ali uzvraćaju domaći zakucavanjem - 45:50.

23. minut - Bolomboj koristi jedno bacanje, pa odlični Kuzmić sprovodi u koš odbitak posle pokušaja Davidovca - 43:48.

22. minut - opet Kuzmić posle dodavanja Davidovca, Fojtman pa Holins pormašuju šuteve za tri - 42:46.

21. minut - Kuzmić nastavlja u sjajnom ritmu, pogađa pa hvata u odbrani - 42:44.

II ČETVRTINA

20. minut - još promašaja, pa Dobrić blokira Lundberga u kontri, ali Šved hvata odbitak i poentira. Volters u poslednjoj sekundi vraća egal trojkom - 42:42.

19. minut - Volters je vratio plus dva, ali Klajburn pogodio za tri. I Dobrić je onda ostao sam, ali nije pogodio ni on, ni Davidovac ubrzo - 40:39.

18. minut - Kalinić pogađa za tri, ali i Fojtman. Onda Kalinić poentirauz faul, promašuje dodatno bacanje. Šved izjednačuje - 37:37.

17. minut - poentirao je i Šved, tajm-aut Radonjića. Tri sekunde Donrića, pa Lunberg izjedančuje - 32:32.

KK CSKA Moskva, Ognjen Kuzmić
foto: EPA/Maxim Shipenkov

16. minut - Klajburn je pogodio jedno bacanje posle ofanzivnog skoka, a onda Kuzmić posle svog sjajno porigrao Dobrića za lako polaganje. Oba puta sa penala precizan i Lundberg - 28:32.

15. minut - Kuzmič je lupio "bananu" Klajburnu, pa lepo opet pogodio iz okreta - 25:30.

14. minut - Kuzmić je pogodio iz okreta posle promašaja Uhova, Šved je potom iznudio faul i ubacio oba penala - 25:28.

13. minut - Uhov je sad pogodio za izjednačenje, ali je posle tajm-auta uzvratio Holins - 23:26.

11. minut - Ivanovića je izblokirao Bolomboj, a Mitrović onda promašio. Uhov je promašio otvoren šut za tri, ali u sledećem napadu nije Antonov - 20:21.

KK CSKA Moskva, Ognjen Kuzmić
foto: EPA/Maxim Shipenkov

I ČETVRTINA

10. minut - Heket je sjajno pogodio iz ugla za dva poena, Ivanović promašio trojku, ali i Klajburn sa zvukom sirene - 17:21.

9. minut - Ivanović je ubacio trojku, Lazarević onda dobar u odbrani, pa pik-en-rol Ivanovića i Mitrovića - 15:21.

8. minut - Kalinić je napravi osvoj drugi faul, zamenio ga je Simonović. Opet je pogodio Fojtman, ali i Dobrić koga su domaći ostavili samog. Klajburn je iskoristio dva penala - 15:16.

7. minut - dosta su kombinovali Rusi, na kraju je Fojtman nagazi aut-liniju pri šutu za tri. Pre i posle toga, lepo je pogađao Dobrić - 11:14.

6. minut - Fojtmanu se otvorio reket, faulom ga je zaustavio Kalinić. Nemac je pogodio oba bacanja. Na drugoj strani je Dobrić bio precizan posle faula Šveda. Sam je ostao Fojtman, pa na drugoj strani Mitorvić - 11:10.

Ostin Holins
foto: EPA/Maxim Shipenkov

5. minut - dosta promašaja na obe strane, to prekida polaganjem u kontri Volters. Uzvratio je Bolomboj, pa Kalinić pravi korake - 7:6.

3. minut - poeni Bolomboja, zatim je Kuzmić je iskoristio pas Holinsa, a onda Kalinić promašio otvoren šut za tri - 5:4.

2. minut - Kurbanov je pogodio pa realizovao i odatno bacanje. Na drugoj strani, Holins je precizan posle lepe finte - 3:2.

1. minut - Zvezda se dobro odbranila, ali i izgubila loptu u svo mnapadu, loš pas Davidovca.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.