MEČ IZ SNOVA RUDIJA GOBERA: Sjajno izdanje centra Jute u pobedi nad Pelikansima!
Foto: Profimedia

brutalna partija

MEČ IZ SNOVA RUDIJA GOBERA: Sjajno izdanje centra Jute u pobedi nad Pelikansima!

Nagovesio još jednu dobru sezonu

Objavljeno: 09:20h

Ako ste nakratko zaboravili koliki uticaj na igru može da ima Rudi Gober, onda je predsezonski trijumf nad desetkovanim Pelikansima mnogima osvežio pamćenje.

Posle produženog odmora u prve dve pripremne utakmice, trostruki defanzivni igrač godine zaigrao je u Vivint Areni i pokazao zašto je “krem de la krem“ među centrima u NBA ligi. Gober je već do poluvremena imao dabl-dabl učinak, a na kraju je za nepuna 24 minuta skupio po 19 poena i skokova u pobedi rezultatom 127:96 (28:22, 35:24, 32:19, 32:31).

Koliki je uticaj Gober imao na igru pokazuje da je Juta nadmašila Nju Orleans za 37 poena! Istina, Džezeri su na parket istrčali praktično u najjačem sastavu pošto su se francuskom gorostasu pridružili Džo Ingls i Bojan Bogdanović, a samo su Rudi Gej – oporavlja se od operacije pete – i ruki Džared Batler – prehlada – bili van tima. Pelsi ni ovog puta nisu mogli da računaju na najboljeg igrača Zajona Vilijamsona koji prema nekim izveštajima iz SAD još ne može ni da potrči, što znači da ga još neko vreme neće biti u postavi.

Rudi Gober
foto: EPA/Erik S Lesser

Juta je od starta goste napala u najjačoj petorci, gde su Majk Konli i Rudi Gober čuda pravili iz pik’n’rola. Zanimljivo, Džezeri su manje efektivni bili kada su Konlija i Gobera menjali Donovan Mičel i rezervni centar Hasan Vajtsajd. Mičel je u nekoliko situacija delovao neodlučno, mada se kasnije snašao i završio meč sa 18 poena, pet asistencija i četiri ukradene lopte, mada i šest izgubljenih poseda, dok se Vajtsajd mučio da uhvati bilo kakav ritam. Nije se upisao u strelce, imao je tri promašaja iz igre, uz pet skokova i jednu blokadu, te pet faulova za 13 minuta.

Kada s Vajtsajdom nije išlo, a Gober je odmarao, Kvin Snajder je koristio Erika Paskala kao centra u nižoj petorci, što se delimično pokazalo kao dobar potez jer je nekadašnji igrač Golden Stejta bio prilično opasan u napadu i završio je susret s 14 poena. Doduše, nije pretio iz reketa, niti bio mnogo prisutan na skoku, što verovatno neće ostaviti prostor za dalju eksploataciju tokom sezone.

Utakmica je umalo dobila mračnu notu posle strašnog pada Trenta Foresta. Sve se događalo u drugoj četvrtini, kada je Forest pokušao da pokupi loptu na skoku, ali je čudno pao i udario glavom o parket. Nekoliko minuta je ležao na parketu, posle čega je ustao i izašao s terena.

Bojana Bogdanovića nije šuterska ruka baš slušala u prvom meču, ali je ipak skupio 15 poena (5/11 iz igre). Isto koliko i Majk Konli. Džordan Klarkson je dopisao 17 poena. Kod Pelikansa po 12 poena imali su Herbert Džons, Jonas Valančijunas i Trej Marfi, dok je Devonte Grejem bio najefikasniji sa 14 poena.

NBA - PREDSEZONA

Utorak:

Toronto – Hjuston 107:92

/Ačiuva 17 – Bruks 15/

Majami – Šarlot 104:103

/Adebajo 18 – Bridžis 22/

Memfis – Detroit 127:92

/Morant 24 – Dijalo 13/

Filadelfija – Bruklin 115:104

/Korkmaz 27 – Durant 23/

Juta – Nju Orleans 127:96

/Gober 19 - Grejem 14/

Portland – Sakramento 93:107

/Simons 24 – Mičel 20/

LA Klipers – Minesota 100:128

/Kenard 18 – Rasel 19/

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.