IMA LI OVA SAGA KRAJ: Ben Simons se pojavio na meču Filadelfije!
Foto: Profimedia

šokirao upravu i navijače

IMA LI OVA SAGA KRAJ: Ben Simons se pojavio na meču Filadelfije!

Zaista neverovatna situacija

Objavljeno: 07:36h

Reprezentativac Australije se nenajavljeno pojavio u hali pred sam početak meča protiv Bruklin Netsa, niiko ne zna šta da očekuje

Dugo je kružila priča da je Ben Simons završio svoje u Filadelfiji, čak je u nekoliko razgovora s Dokom Riversom jasno poručio da više ne računaju na njega i čak odbijao da se vidi s čelnicima kluba u Los Anđelesu, a onda se odjednom dogodio preokret!

Potpuno nenajavljeno Ben Simons se pojavio u Vels Fargo Centru pred sam početak utakmice protiv Bruklin Netsa i izazvao konfuziju u timu. Pozitivnu, jer su se svi u Filadelfiji nadali da će reprezentativac Australije da se ohladi i vrati svom jatu u kojem ga svi čekaju raširenih ruku. Dok Rivers je pred sam duel s Netsima istakao da želi Simonsa u timu za predstojeću sezonu, a da li će ga zaista imati pokazaće naredni sati, možda i dani.

Ben Simons
foto: AP/Frank Gunn

Nikou ovom trenutku ne zna šta da očekuje od Simonsa koji je uredno obavio protokolarne stvari, uradio i kovid test u areni kako bi mogao da odgleda meč, što je zapravo samo prvi od nekoliko koraka kako bi dobio potpunu dozvolu da se priključi ekipi u radu i spremi za novu sezonu. Simons je propustio pune dve sedmice predsezone i nije se pojavljivao ni na treninzima, ni na utakmicama pa je izgledalo kao da će ga grad, klub i igrači sledeći put videti u opremi nekog drugog kluba. No, sada sve zavisi od završnih pregovora sa Simonsovim agentom Ričom Polom, mada se sada očekuje da jedan od vodećih igrača Seventisikersa bude na raspolaganju stručnom štabu, a da se zahtev za trejd povuče.

Danima se spekulisalo gde bi mogao da nastavi karijeru jedan od tragičara prošlogodišnjeg plej-ofa. Uglavnom su se pominjali klubovi iz marketinški manjih tržišta, poput Indijane, Detroita, Klivlenda i Minesote. Pominjali su se još San Antonio i Toronto, ali očigledno ga nijedan projekat nije dovoljno privukao. Tačnije, niko od poslodavaca nije bio spreman da krene u ozbiljnije razgovore s Filadelfijom oko trejda.

Neće njegove dosadašnje akcije proći nekažnjeno. Naime, za svaki propušteni meč predsezone izgubio je po 360.000 dolara, odnosno ukupno preko milion dolara. Osim toga klub je interno kaznio Simonsa za svaki propušteni trening – od 2.500 dolara za prvi, 5.000 za drugi, do 7.500 dolara za treći i svaki naredni na kojem ga nije bilo. Podsetimo, Simons sa Filadelfijom ima ugovor na još 147.000.000 dolara za naredne četiri godine.

On sa čelnicima File nije direktno komunicirao još od avgusta, a kako javlja NBA insajder Adrijan Vojnarovski upravo zato niko u klubu nije znao da će Simons uopšte doleteti danas u grad. Samo se pojavio na testiranju i to je to, tada su u klubu shvatili da je Simons tu.

Sada čekamo da vidimo šta će dalje biti...

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.