TRENER FMP-A ISTIČE: Svi treneri podižu nivo lige! Da je neko rekao kako će se Željko vratiti, niko ne bi verovao!
Foto: printscreen/instagram/kk_fmp_beograd

najmlađi trener u ligi

TRENER FMP-A ISTIČE: Svi treneri podižu nivo lige! Da je neko rekao kako će se Željko vratiti, niko ne bi verovao!

Trener ekipe iz Železnika govorio je i o dolasku Željka Obradovića u regionalno takmičenje

Objavljeno: 22:12h

Najmlađi trener ABA lige oduševljen je prilikom da vodi klub u takmičenju u kome učestvuju svi treneri koji su deo njega ove sezone, sa akcentom na Željka Obradovića.

– Da je neko rekao da će se on vratiti, niko ne bi verovao. Sigurno da to doprinosi nekom medijskom praćenju lige i samoj reputaciji, ali tu je još mnogo dobrih trenera. Džikić se vratio, Radonjić ostao u Zvezdi, Vlade Jovanović u Megi, Vlada Jovanović radi sjajan posao u Ciboni, Golemac u Cedeviti, Pavićević u Mornaru, Malina je ostao u Čačku… Svi treneri zajedno podižu nivo lige.

Nenad Nerandžić, KK FMP
foto: ABA liga/FMP

FMP jedno je od prijatnijih iznenađenja lige što je najbolja moguća preporuka za 36-godišnjeg stručnjaka.

– Trudim se da napredujem, učim, prilagođavam se ekipe i mislim da je to jako značajno. Rastao sam sa Zemunom, išao stepenik po stepenik. Na utakmicama pokušavam da budem smiren, da kritiku ostavim za trening. Verujem da igrači na utakmici osete trenerovu energiju, pozitivnu ili negativnu i trudim se da im budem podrška. Da znaju da sam tu, da neće biti hvatanja za glavu, vređanja. Ne volim da gradim takve odnose. Baš sam na Plazinom predavanju u Beogradu svojevremeno to naučio. Srpska škola je da čim neko pogreši, odmah na liniju i kamikaze. Međutim, on je rekao da kod njega nema kamikaza, sklekova, čučnjeva, ničega… Da veruje da sve može da se objasni i onda sam se zamislio, rešio da pokušam tom metodom i shvatio da može. Do neke granice.

U velikom intervjuu Mozzart Sportu, Stefanović je govorio i o ambicijama Pantera.

– Primarni cilj je opstanak u ligi. Jeziva je konkurencija. Baš je ozbiljna liga, što kažu ljudi, najjača do sada. Ambicije su da vratimo taj neki stari pravac izbacivanja mladih igrača, da dobro radimo i probamo svaku utakmicu da pobedimo. Dugoročno, da se zna kako FMP fukncioniše i kako se u FMP-u radi.

(Espreso/Telesport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.