DRAMA U STOŽICAMA PRIPALA FMP-U: Cedevita Olimpija prosula prednost u poslednjoj deonici pa kažnjena u produžetku!
Foto: ABA liga

šok za domaćina

DRAMA U STOŽICAMA PRIPALA FMP-U: Cedevita Olimpija prosula prednost u poslednjoj deonici pa kažnjena u produžetku!

Sjajna utakmica za FMP

Objavljeno: 20:27h

Košarkaši FMP-a savladali su Cedevita Olimpiju sa 89:92 nakon produžetaka u Stožicama u okviru poslednje utakmice 4. kola AdmiralBet ABA lige.

Favorizovana Cedevita Olimpija se propisno namučila protiv FMP-a koji je pokazao da će ove sezone biti veoma neugodan rival.

Stvorili su probleme Budućnosti, dobili Igokeu, a sada "iscedili" vitamine iz Cedevite.

Bio je to prvobitno egal, da bi u drugoj deonici Cedevita Olimpija uspela da se odvoji od rivala poenima Jake Blažiča i Džejkoba Pulena. U trećem kvartalu dospeli su i do +13 kada je počeo napadački da se aktivira Markus Kin. Trojkama odličnog Radonjića, te veoma dobrim rolama Ebuke Izundua i Pavićevića, FMP je uneo dramu u ovaj duel. Igralo se fantastično u tim momentima.

Serija neiskorišćenih napada na obe strane rezultirala je produžecima nakon što je regularni deo okončan 77:77.

Nevels je briljirao u prvim napadima na oba kraja parketa, a Cedevita je grešila u pojedinim momentima, poput selekcije šuta, te odluka kada i na kome da naprave faul u trenucima u kojima su zaostajali. Tasić je uspevao svojim poenima sa penala da napravi razliku u korist ekipe iz Železnika, ali isto tako u ključnim momentima nije nastavio da pogađa i Blažič je svojim slobodnim bacanjima smanjio na poen zaostatka. Nisu pravili faul posle poena Pavićevića, Pulen i Karlmajkl su loše odradili poslednji napad i pobeda je otišla u Beograd.

Kin je bio najefikasniji akter duela sa 25 poena, Blažič je dodao 17. U pobedničkom timu Radonjić je imao 16, Nevels 15.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.