VAŽNA POBEDA BORCA: Čačani "potopili" Mornar u Baru!
Foto: ABA liga

sjajna igra

VAŽNA POBEDA BORCA: Čačani "potopili" Mornar u Baru!

Lešić se istakao kao lider

Objavljeno: 19:26h

Košarkaši Borca iz Čačka su u Baru pobedili Mornar sa 90:85 u prvom meču 3. kola ABA lige.

Borac i ove godine radi sjajne stvari u regionalnom šampionatu i u trećem kolu su ostvarili veliku pobedu nad favorizovanim Mornarom sa 90:85.

Mornar je, s druge strane, loše počeo sezonu i ovo im je treći uzastopni poraz u ABA ligi, dok je Borac po prvi put pobedio ove sezone.

Jedan od najzaslužnijih je bio Sava Lešić, centar Borca, koji je meč završio sa 23 postignuta poena uz 7 skokova, a Marko Pecarski je postigao 15 poena, dok je Novaković imao 10, a Lautaro Lopes 9 poena uz po 7 skokova i asistencija.

U redovima Mornara, Tre Luis je imao 23 poena, Gordić 15, Mihailović 13 i Smit 10 ubačenih poena.

Borac je u potpunosti nadskočio Mornar, sa čak 41 uhvaćenim skokom od čega je 16 bilo ofanzivnih, a podelili su i 17 asistencija uz, ruku na srce, 16 izgubljenih lopti.

Mornar je bio u zaostatku tokom gotovo čitavog meča, imali su dobar start i vođstvo 14:6, ali onda sledi serija Čačana 10:0 i prvi kvartal je završen sa 23:22 u korist gostiju.

Druga deonica je protekla u dominaciji Borca koji je dugo imao dvocifrenu prednost i na poluvremenu je rezultat glasio 45:37, pa su uspešno kontrolisali situaciju u trećem periodu i u poslednjih 10 minuta se ušlo sa +5 u njihovu korist i sve na leđima Save Lešića koji je delovao izuzetno dominantno.

Poslednji kvartal je bio izuzetno efikasan, Borac je "hitao" ka pobedi, a Luis je sa nekoliko dalekometnih trojki pokušavao da zadrži Mornar u igri dok su Pecarski i Lešić pogađali za Borac.

Imao je borac dvocifrenu prednost, da bi dve vezane trojke pogodio Mornar u poslednjih 90 sekundi i uneo malo drame, pa je Dejvis bacanjima smanjio na 85:80, potom Borac promašuje dva bacanja i onda Dejvis napada na nepostavljenu odbranu za 85:82 na 15 sekundi pre kraja.

Na 10 sekundi do kraja je tehnička greška dodeljena Mihajlu Pavićeviću iz Mornara, pa gosti to koriste i Tomašević pogađa tri bacanja za 88:82, a Luis pogađa novu trojku i ponovo je bilo dramatično, 88:85, pa je bacanjima Tomašević postavio konačnih 90:85.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.