DEJAN TOMAŠEVIĆ: Jokićeva MVP nagrada je uspeh ravan osvajanju neke medalje! Mislim da će uskoro igrati za Srbiju!
Foto: Starsport©

iskreno o najboljem centru na svetu

DEJAN TOMAŠEVIĆ: Jokićeva MVP nagrada je uspeh ravan osvajanju neke medalje! Mislim da će uskoro igrati za Srbiju!

,,Skloni smo da neke idole, uzore i pozitivne ličnosti poništimo i obrišemo šta su uradili."

Objavljeno: 09:06h

Dejan Tomašević veruje da će se dosta stvari promeniti dolaskom Pešića, ali ističe da legendarni trener nema čarobni štapić.

Nikola Jokić je u noći između srede i četvrtka ponovo pokazao da je majstor košarke. Zaigrao je u NBA posle skoro četiri meseca pauze i potvrdio da će ponovo biti kandidat za MVP nagradu, međutim svima nama ostalo je žao što najboljeg centra sveta nismo gledali u dresu reprezentacije ovog leta.

Dobro je poznato da je Jokić preko medija saopštio Kokoškovu da neće igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama, a bez njega nismo uspeli ni da se plasiramo što mu je dobar deo navijača žestoko zamerio.

Bilo je mnogo komentara o odluci Jokića, koji prvenstvo zbog trudnoće svoje supruge i umora nije želeo da bude uz "orlove", međutim sada je došao novi selektor Svetislav Pešić i najavio je nove razgovore sa njim, pa tako postoji mogućnost da srpski centar zaigra na Evropskom prvenstvu sledeće godine.

O toj temi govorio je i bivši srpski košarkaš Dejan Tomašević koji se u jutarnjem programu "Studija B" prvo iznenadio na konstataciju da su navijači tokom leta bili dvaput razočarani - prvo zbog Jokića, a onda zbog kraha na turniru.

Dejan Tomašević
foto: Starsport©

"Ja bih podsetio da je samo nedelju dana pre toga Nikola Jokić proglašen je za MVP-a najbolje košarkaške lige - NBA. I to je možda uspeh ravan osvajanju neke medalje.Skloni smo da neke idole, uzore i pozitivne ličnosti poništimo i obrišemo šta su uradili. Mislim da će u perspektivi uskoro igrati za reprezentaciju, to bi bilo dobro za njega i našu zemlju. Sigurno će ljudi koji se brinu oko toga uraditi sve da već sledećeg leta igra za Srbiju na Evropskom prvenstvu", poručio je Dejan Tomašević koji je stao u odbranu Jokića.

Podsetio je na primere i drugih igrača koji su ovog leta "odmarali" od reprezentacije.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

"Lebron Džejms nije igrao za reprezentaciju SAD jer je snimao film. Ta fraza 'partriotizam' i igranje za zemlju ne postoji više, ne možemo tako da ih privučemo. Za nas je to bio život... I ovi momci koji sada igraju, a imali su rezultate ovih godina, ostaće im to nešto najlepše kad se budu podsećali na profesionalnu karijeru", dodao je Tomašević.

Bio je deo uspeha kod Svetislava Pešića, a upravo se "Kari" vratio na mesto uspeha. Promovisan je u novog selektora reprezentacije, a sad je pred njim zadatak da "ukroti" i novu generaciju košarkaša koja je znatno drugačija od one koju je vodio pre dve decenije.

"Za razliku od naše reprezentacije, kada smo saznavali da smo na spisku iz novina, mislim da je bitno da se obavljaju razgovori i to je Pešić apostrofirao da će sve obilaziti. Imamo ih dosta, hvala Bogu, i to je jako bitno".

"Ako budemo očekivali da jedan čovek ima čarobni štapić i sve promeni - to ne može niko na svetu. Potrebno je da se napravi sistem, a za razliku od Igora, koji je bio i trener u Fenerbahčeu, Pešić će imati sve vreme. Sećam se početaka kada je došao, tada je obilazio sve igrače, mene je posećivao u Podgorici i napravio je sjajnu uvertiru i rekao šta očekuje od svakoga od nas. Sama ta pažnja svakome od nas znači, kad ti dođe selektor i popriča sa tobom... Postali smo i prijatelji, to su momenti koji daju stabilnost igraču i sa većom motivacijom dođe na okupljanje", zaključio je Tomašević.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.