ANĐUŠIČ: Imamo tim za velika dela, mnogi su nakon epizode u Poljskoj mislili da sam gotov - da je to moj nivo!
Foto: Profimedia

iskreno o novoj sezoni i karijeri

ANĐUŠIČ: Imamo tim za velika dela, mnogi su nakon epizode u Poljskoj mislili da sam gotov - da je to moj nivo!

Danilo Anđušić igra u životnoj formi

Objavljeno: 16:03h

Nova sezona Evrolige je počela, prve utakmice su iza nas, a već imamo sjajnu priču iz Francuske. Monako, debitant u elitnom takmičenju, nadigrao je renomirani Panatinaikos u prvom kolu i tako najavio da bi mogao da bude najprijatnije iznenađenje čitavog prvenstva. Jedan od najzaslužnijih za pobedu bio je srpski reprezentativac Danilo Anđušić sa kojim smo obavili intervju dan posle velikog trijumfa.

On je sa 17 poena (4/4 za tri) vodio tim i tako još jednom potvrdio da se nalazi u izvanrednoj formi već nekoliko sezona kao i da nije slučajnost što je uspeo da se vrati u Evroligu koja mu je uvek bila cilj.

O novom klubu ima samo reči hvale.

– Radi se o ozbiljnoj organizaciji koja napreduje iz godine u godinu, a osvajanje Evrokupa prošle sezone je samo potvrda toga. Sada su došli do toga da igraju Evroligu i sasvim su zasluženo deo elite. U klubu vlada porodična atmosfera, generalno jako je lepo za život ovde, svima je primamljivo da dođu, a uz sve to ljudi iz kluba se maksimalno trude da sve bude na najboljem nivou. Klub nema puno zaposlenih i stvorila se porodična atmosfera u kojoj svi uživamo – počeo je Anđušić razgovor za MaxBet sport.

Sezona nije mogla da počne na bolji način.

Moram da priznam da smo svi bili uzbuđeni početkom sezone, pre svega zbog Evrolige. Naravno da nam je jako drago što smo ovako startovali. Mene iskreno ne čudi, napravili smo sjajan tim, za velika dela. Ta prva utakmica je jako važna, naročito kada igraš protiv Panatinaikosa koji je veliki klub sa renomeom.

Već na prvoj utakmici Anđušić se istakao kao jedan od lidera tima koji je u stanju da napravi veliku razliku u Evroligi.

Radim na sebi svakog leta bez obzira na okolnosti. U ovim godinama znam šta mi prija i šta mi je potrebno. Spremao sam se za sezonu i drago mi je što sam nastavio u dobrom ritmu. Moje je da nastavim da radim svoj posao. Mislim da sam u najboljem periodu svoje karijere kada se pogledaju poslednje dve sezone.

Danilo Anđušić
foto: Profimedia

Anđušić je afirmaciju u Francuskoj stekao noseći dres Burga gde je bio najbolj igrač, ali nije bilo lako za Danila da dođe do tog statusa. U karijeri je morao da prođe kroz uspone i padove. Pre 10 godina je bio deo Partizana kada ga je doveo Vlade Jovanović. Igrao je Evroligu i kao mlad igrač bio je predodređen za velika dela. Ipak, ne ide sve u životu glatko. Posle crno-belih igrao je u Italiji i Španiji u klubovima koji su bili u padu da bi posle toga završio u Poljskoj. Činilo se tada da Anđušić izlazi sa najveće košarkaške scene. Svakako ko je to pomislio, pogrešio je…

Moj put je takav da nisam odustajao niti predavao se. Kada sam završio u Poljskoj mnogi su pomislili da sam gotov, pričali da je to moj nivo, da ne mogu više od toga. Nisam razmišljao na taj način, verovao sam u svoje kvalitete, samo da dobijem šansu na terenu. To mi je bilo u glavi i naravno dosta sam radio na sebi. Takvo razmišljanje mi je pomoglo, kao i tim koji sam okupio oko sebe, od agenta, kondicionog trenera, mentalnog trenera, sve to mi je pomoglo da dođem gde sam sada. Drago mi je što sam sve prošao sa najbližima koji su verovali u mene i drago mi je što ništa nisam dobio na tacni već sam sve zaslužio radom. Takav sam tip da se nisam predavao i odustajao od cilja koji sam imao.

Otkrio nam je reprezentativni bek Srbije kako je došlo do saradnje sa Monakom.

Jedan od razloga što sam došao u Monako je Zvezdan Mitrović. Nismo radili zajedno pre ovoga, ali ga znam van terena. Počeli smo da pričamo o mojoj ulozi i prevagnuo je taj naš razgovor da prihvatim ponudu i potpišem ugovor. Predočio mi je šta očekuje od mene. On je vredan trener, lako je sarađivati sa njim, ima dobar odnos sa igračima, otvoren, može uvek da se razgovara sa njim. Prija mi uloga koji mi je namenio jer sam želeo da budem jedan od vodećih igrača, da pokažem da mogu na ovom nivou da igram i u Evroligi. Na kraju krajeva broje se timske pobede i to je ono što najviše želim i čemu težim.

Morali smo da se dotaknemo i Danilovih saigrača, pre svega Majka Džejmsa koji je iznenadio mnoge kada je došao u Monako. Američki internacionalac godinama važi za jednog od najboljih strelaca u Evropi.

Jako mi je drago što smo doveli takvog igrača, igra na vrhunskom nivou. Doprinosi kvalitetu, samim njegovim dolaskom najavili smo da nam je cilj da napadnemo Top 8 Evrolige što je sasvim realno. Zadovoljstvo je igrati sa takvim igračem, uostalom i ja postajem bolji kada imam takvog igrača pored sebe na treninzima, ne samo ja nego svi mi. Još nismo stigli da imamo šuterski obračun, ali biće vremena i za to. Već smo se šalili na tu temu – zaključio je Anđušić razgovor za Maxbet.

(Espreso/Maxbet sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.