POČINJE ABA LIGA - EVO SVIH TRANSFERA KLUBOVA: Kladionice dale procenu prvog favorita - kvote će vas iznenaditi!
Foto: Starsport©, ABA liga

kreće nikad uzbidljivija trka za trofejom i evroligom

POČINJE ABA LIGA - EVO SVIH TRANSFERA KLUBOVA: Kladionice dale procenu prvog favorita - kvote će vas iznenaditi!

U svakom slučaju čeka nas vrlo zanimljiva sezona ABA lige - i u borbi za osptanak, i za plej-of, a pogotovo za titulu i Evroligu

Objavljeno: 18:16h

Ovog petka startuje nova, 21. sezona regionalne ABA lige, a zbog dešavanja tokom leta i brojnih rekonstrukcija i pojačavanja klubova učesnika, mogla bi da bude zanimljivija od svih prethodnih. U svakom slučaju očekuje se da bude najkvalitetnija.

Opet će nastupiti 14 timova - pet iz Srbije, po tri iz Crne Gore i Hrvatske, dva iz Slovenije i jedan iz BiH - a titulu brani Crvena zvezda. Očekuje se da opet vode žestoku borbu sa podgoričkom Budućnosti, ali i silno pojačanim večitim rivalom Partizanom.

ABA liga
foto: Starsport©

Takmičenje počinje duelom Mornara i Cibone u 18.00 dok se od 20.00 sastaju Zvezda i Split.

Predstavljamo vam ukratko svih 14 timova, ključne transfere koje su klubovi obavili u prelaznom roku i šanse koje im kladionice daju.

  • Crvena zvezda - dvostruki uzastopni šampion (s obzirom da je sezona 2019-20. otkazana zbog pandemije) kreće u pohod na svoju šestu titulu predvođen Dejanom Radonjićem koji ih je navikao na trofeje. Bilo je burno na Malom Kalemegdanu jer su klub napustili stranci koji su nosili igru Lojd, Volden, Noko, Hol, Rit, ali i Jagodić-Kuridža, i Radanov. Ipak, ove odlaske su crveno-beli pre svega nadomestili povratkom igrača sa kojima je Radonja uglavnom već sarađivao - Mitrović, Kalinić, Volters, Cirbes i Lazarević, a neočekivano je stigao Nikola Ivanović iz redova Budućnosti, kao i Vajt i Holins, dok je Dobrić produžio ugovor. Čini se da samo nedostaje moćan centar kakvog je Radonjić želeo, ali je roster ipak već sad veliki kao što je i potrebno za borbu na tri fronta - gde je odbrana trofeja ABA lige ipak primarni cilj. Kladionica "bwin" Zvezdu vidi kao drugog favorita, sa kvotom 3.00.
KK Crvena zvezda
foto: KK Crvena zvezda
  • Partizan - apsolutno najveća i najznačajnija promena viđena je u Partizanu gde se posle 28 godina na klupu vratio Željko Obradović. Žoc je odmah započeo rekonstrukciju tima uz podršku novog sportskog direktora Zorana Savića i u klub su zapanjujućom brzinom počela da stižu velika imena: Panter, Lidej, Smailagić, Avramović, Kuruks, Madar, Koprivica, Mur, Miletić. Prostor je stvoren odlaskom Tomasa, Jaramaza, Perkinsa, Mike, Pejdža, Stefana i Nikole Jankovića... dok se Novica Veličković penzionisao. Ovako pojačani crno-beli prvi su favoriti kladionice sa kvotom 1.50 da osvoje sedmu titulu ABA lige.
Željko Obradović, KK Partizan
foto: @Starsport/Srđan Stevanović
  • Budućnost - trener Dejan Milojević je dobio poziv koji se ne odbija i postao asistent u Golden Stejtu, ali su ga Podgoričani zamenili još jednim jakim imenom - Aleksandrom Džikićem. Nakon odlaska Mitrovića i Ivanovića u Zvezdu Kuridža je otišao u drugom smeru. Dela Vale, Žugić, Edžam i Apić su takođe napustili Moraču, ali su stigla jaka pojačanja u vidu Micova, Silija, Vajlija, Atića, a Rid je produžio ugovor. Ipak, bwin daje tek kvotu 15.00 na Budućnost. Potcenjivajuće, rekli bi.
KK Budućnost
foto: Starsport
  • Cedevita Olimpija - iste šanse se daju Cedeviti koju su napustili Peri, Hopkins, Braun, Džons. Ali, u Ljubljanu su stigli pomenuti Edžam, Pulen, Ogast, Karmajkl, Sijani, Kin pa je uz Blažiča to ipak respektabilan sastav.
KK Cedevita Olimpija
foto: ABA liga
  • Igokea i Mornar - za njih je data kvota 21.00 i računa se da će stići do četvrtfinala plej-ofa. Igokea je prošle sezone namučila Zvezdu u polufinalu, ali je u međuvremenu ostala bez Atića, Karmajkla, Klemonsa i Jovanovića, dok su u Laktaše stigli Radanov, Robinson, Starks, Stivens, Đorđević i Tanasković. Što se tiče "Barskog zlata", Mornar je odlaske Pulena, Nidama, Gabrijela i Lukovića probao da nadomesti angažovanjem Luisa, Dejvisa, Rakočevića, Mihailovića, Mićovića.. Produžili su ugovore sa Smitom i Jeremićem.
KK Igokea
foto: Starsport©
  • Mega Basket - novo ime i novo lice Mege za novu sezonu. Odlazak MVP-ja Petruševa u Efes će se sigurno osetiti, ali i Marka Simonovića, dok se Tepić penzionisao. Videćemo kako će se snaći pojačanja Rudan, Balcerovski i Ružencev pre svih. Kvota na Megu da osvoji takmičenje je 41.00.
KK Mega
foto: Printscreen/Twitter/@KLSrbije
  • FMP - šampion ABA lige 2006. (i 2004. pod imenom Refleks) na klupi je Vanju Gušu zamenio Nenadom Stefanovićem. Lazarević se vratio u Zvezdu, Čović penzionisao, otišli su Hends, Pecarski, Radovanović... Šaranović i Vujičić su dovedeni iz podmaltka Zvezde, Nevels iz Porta, Džons i Nerandžić iz Borca, a Tasić iz Levskog. Sve u svemu, kvota 67. možda i nije tako loša.
KK FMP Železnik
foto: Starsport©
KK Cibona
foto: Starsport
KK Zadar
foto: ABA LIGA/KK BORAC (DUŠKO RADIŠIĆ)
  • Borac Čačak - Borac je ostao bez Miletića, Torntona, Smita, Džonsa i Kočovića, a stigli su Hejl, Lopes, Marinković, Pecarski... Sanadze je produžio ugovor, a bwin daje kvotu 401.00 na Čačane.
KK Partizan, KK Borac Čačak
foto: KSS.rs
  • Krka, Split i Studentski Centar - povim klubovima se predviđa borba za opstanak u ABa lige (kvota na osvajanje iste im je 501.00). Krka će se pre svega uzdati u pojačanja sa američkog koledža, Frenča i Gibsa. Split je opstao kroz baraž prošle sezone, al ije promenio trenera i umesto Karakaša na klupi je Subotić. Marić je otišao, a nova imena u rosteru su Žganec, Šon Džons, MekLin i Vuko. Što se tiče filijale Budućnosti, Studentskog iliti SC Derbija, i kod njih je viđena smena na klupi pa će debitanta umesto Trajkovića voditi Žakelj. Drobnjak je napredovao u Budućnost, ali su stigli Tišma iz Reala, Edvards i Vinales.
Branko Lazić, KK Split, KK Crvena zvezda
foto: Printscreen/Twitter/@ABA_League

Dosta promena u svim timovima, dosta ulaganja kod nekih. U svakom slučaju čeka nas vrlo zanimljiva sezona ABA lige - i u borbi za osptanak, i za plej-of, a pogotovo za titulu i Evroligu.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.