ŽELJKO OBRADOVIĆ UVEO NOVO PRAVILO U EKIPI: Jedna stvar je strogo ZABRANJENA! Recept koji garantuje rezultate VIDEO
Foto: Starsport

insistira na koncentraciji

ŽELJKO OBRADOVIĆ UVEO NOVO PRAVILO U EKIPI: Jedna stvar je strogo ZABRANJENA! Recept koji garantuje rezultate VIDEO

Žocov recept za uspeh leži u ovim stvarima

Objavljeno: 14:18h

Trener Partizana Željko Obradović održao je zanimljivo predavanje na trenerskom seminaru u Opatiji pre nekoliko nedelja kada su crno-beli igrali na Liburnija Kupu.

Obradović je u nekih 50 minuta izneo neverovatno jednostavnu filozofiju košarkaške igre i još jednom pokazao da je trenerski mag igre pod obručima.

Postoje neke stvari kojih se iskusni stručnjak uvek pridržava, pa če to, kako je tada rekao, da traži i od igrača Partizana.

– Ja nikad ne nosim telefon na trening, doručak, ručak i večeru i to ću da tražim i od svojih igrača. To zahteva koncentraciju, jer kad uđu u autobus kad ih vidim kako listaju telefone znam kakav će trening da mi bude. Desilo se na dan utakmice da sam dao trening šuta, a da se igrač povredio. Bio je par meseci odsutan upravo iz tog razloga jer je došao na trening a da nije razmišljao o bilo čemu – poručio je Obradović na trenerskom seminaru u Opatiji.

KK Partizan, Željko Obradović
foto: Starsport©

Igrači se pre svega razlikuje po tome da li shvataju ili ne shvataju ono što im se govori.

– Moje iskustvo govori da kad dođem na trening nekom je potrebno da objasniš jednom , a nekome 100 puta i nema šanse da te ne razume. I to je tako ceo život. Po tome se i razlikuju igrači. Pravi i veliki igrači jer brzo shataju, imaju koncentraciju, a nekome moraš da pričaš ne znam koliko puta, da ponavljaš kao što ja sad trenutno ponavljam, a i ranije sam ponavljao. Stalno misliš sad ćeš da shvate. Pogotovo za one mlađe ima i drugih stvari u životu, knjiga, fakultet, bavi se nečim drugim, nije to za tebe. Ja sam tu direktan. Neki su se ljutili, neki nisu, neki su se zahvaljivali, ali to je tako. Ja insistiram na koncentraciji.

Usledilo je objašnjenje:

– U Fenerbahčeu sam, poslednje godine kad sam radio, imao 120 opcija napada iz različitih polazaka, a sada sam u Partizanu na petnaestak. To iziskuje strašnu koncentraciju igrača. Sat i 45 minuta sada sam radio 5 na 0. Neki ne mogu da shvate najprostije stvari. I onda dođeš u situaciju da ti koji shvataju postaju nervozni. Ne pričam da zapamti poziciju, to je lakše, nego šta je svrha?

Rekao je još neke dobre stvari…

– Ako dajte lak koš na treningu, ne znači da ti je dobar napad, to u većini slučajeva znači da vam je odbrana katastrofa.

Svako ko je ljubitelj košarke, trener, navijač Partizana ili bilo kog drugog tima treba da posluša ovo predavanje.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.