IGRAČ KOJI RAZBIJA SVE PREDRASUDE: 17-godišnji Japanac ima 167 cm, a poigrava se sa dvometrašima! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

izgleda još mlađe

IGRAČ KOJI RAZBIJA SVE PREDRASUDE: 17-godišnji Japanac ima 167 cm, a poigrava se sa dvometrašima! (VIDEO)

Ima brutalan kvalitet i hiperpametan je i na terenu i van njega - kažu iz Okadinog kluba

Objavljeno:

Taiga Okada je skrenuo pažnju šire sportske javnosti u Španiji nakon što je proglašen za MVP kola EBA lige u kojoj nastupa za Zentro Madrid Basket, a sada o njemu pišu i svetski mediji.

Razlog za to je donekle njegova sjajna partija u pobedi 86-75 nad Estudiom (12 poena za 21 minut uz šut 2-3 za dva poena, 2-3 za trojke i 2-2 penali, pet asistencija i tri skoka, za indeks 17), ali još više njegova sitna građa.

Japanac (17) ima samo 167 centimetara, prilično je mršav i bez mišića, i dečačko lice. Tek treba da se razvije, naravno, ali njegova visina je bila prepreka mnogo puta u prošlosti kada je pokušao da nađe angažman.

Nadao se da će u tome uspeti u SAD i dobiti američko državljanstvo 2019., ali su i tamo bili previše sumnjičavi.

To ipak nije bio slučaj sa madridskim klubom, ali je eksplozivni Okada i njih iznenadio fantastičnim nastupima tokom tri sezone.

- Taiga je igrač koji razbija sve predrasude. Ljudi su sumnjali u njega kad je bio kadet, ali on je uspeo. Sumnjali su kad je bio junior, ali on je odskočio od svih. Sumnjali su u njega kad je zaigrao u EBA ligi, ali njegov uticaj na igru i rezultate je bio momentalan. Ima brutalan kvalitet i hiperpametan je i na terenu i van njega. Radna etika mu je spektakularna i vrlo je metodičan - nahvalio ga je Fernando Ribeiro, izvršni direktor Zentor Basketa.

- Uzbuđeni smo što nastvalja da nas iznenađuje. Ne stavljamo ograničenja na njega.

Okada je skrenuo pažnju većih klubova partijama na turniru u Granadi, ali pogotovo nastupom na egzibiciji protiv Mursije kada je postigao 25 poena (2-4 za dva, 5-7 za tri poena oi 6-6 penali), imao sedam dodavanja i tri ukradene lopte za indeks 34 za 34 minuta na parketu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.