KAKAV HENDIKEP ZA ZENIT: Povredio se najzvučnije pojačanje ovoga leta i to posle samo 30 sekundi!
Foto: EPA/John G Mabanglo

NEVEROVATNO

KAKAV HENDIKEP ZA ZENIT: Povredio se najzvučnije pojačanje ovoga leta i to posle samo 30 sekundi!

Međutim, dužina oporavka koja predstoji Amerikancu je i dalje nepoznata, pa će Zenit verovatno morati da traži zamenu za Nejpira jer Evroliga počinje već 30. septembra (Zenit gostuje Uniksu 1. oktobra)

Objavljeno:

Američki košarkaš Šabaz Nejpir doživeo je tešku povredu koja će ga odvojiti sa terena nekoliko meseci.

Bivši NBA igrač, 24. pik sa drafta 2014, povredio se dan nakon sjajnog debija za ruski Zenit.

Svojevremeno najbolji koledž košarkaš i dvostruki NCAA šampion je u subotu postigao 33 poena na prvom nastupu, a već u ponedeljak mu je dijagnostifikovana teža povreda skočnog zgloba.

Nejpiru su stradali ligamenti, posle samo 30 sekundi igre u finalu Superkupa protiv moskovskog CSKA (73:81), ali dobra vest je da nema frakture pa nije potrebna operacija.

Međutim, dužina oporavka koja predstoji Amerikancu je i dalje nepoznata, pa će Zenit verovatno morati da traži zamenu za Nejpira jer Evroliga počinje već 30. septembra (Zenit gostuje Uniksu 1. oktobra).

Nejpir je stigao u Evropu posle šest sezona u NBA ligi, gde je nastupao za Majami Hit, Orlando Medžik, Bruklin Nets, Minesota Timbervulvs i Vašington Vizards.

Produkt čuvenog Univerziteta Konektiket je u NBA prosečno beležio 7,1 poena uz 2,5 asistencija po meču, a najefikasniji je bio u svojoj poslednjoj NBA sezoni sa 11,6 poena za Vizardse.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.