BURGOS UMALO SKINUO KRUNU "KRALJU": Laso besneo na Vukčevića - Ja sam budala što te držim u igri!
Foto: EPA/Fernando Alvarado

ACB LIGA

BURGOS UMALO SKINUO KRUNU "KRALJU": Laso besneo na Vukčevića - Ja sam budala što te držim u igri!

Madriđani pobedom otvorili sezonu ali na dosta teži način nego što su planirali

Objavljeno: 23:00h

Kraljevski klub trijumfom otpočeo sezonu, ali nije bilo nimalo jednostavno

Košarkaši Real Madrida nisu imali lak zadatak na startu sezone. San Pablo Burgos je nastavio da pokazuje da je sposoban da stane uz rame najvećim španskim klubovima, pa je ozbiljno namučio velikog favorita. Ipak, razlika u kvalitetu je presudila, pa su puleni Pabla Lasa trijumfalno počeli novu sezonu - 70:63.

Koliko je utakmica bila neizvesna dovoljno govori podatak da Real nije uspevao da stekne više od pet poena prednosti sve do poslednjih par minuta. Šest puta su se timovi smenjivali u vođstvu, a nešto više od sedam minuta je na snazi bio i nerešen rezultat. Interesantno je da su gosti na kraju imali i više skokova (37:32), što nije nimalo jednostavan zadatak kada se za loptu borite sa igračima poput Valtera Tavaresa.

Adam Hanga je na kraju bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 14 poena, dok je 12 dodao Serhio Ljulj (4/7 za tri). Odličan i Vensan Poarije, koji je sa 11 poena i devet skokova bio najkorisniji igrač Kraljevskog kluba večeras. Sa druge strane je jedini do dvocifrenog učinka stigao Sulejman Brajmoh (10).

Mladi srpski košarkaš Tristan Vukčević je proveo svega pet minuta na parketu. Iznervirao je Lasa još u prvom poluvremenu, pa mu je španski stručnjak očitao bukvicu tokom jednog tajm-auta.

"Ja sam budala što te držim u igri", grmeo je šef struke Kraljevskog kluba.

Pablo Laso
foto: Starsport©

Sa druge strane je najkorisniji bio srpski reprezentativac Dejan Kravić. Iskusni centar je proveo preko pola sata na parketu. Uhvatio je 12 skokova, čak pet ofanzivnih, a upisao je i osam poena. Sa indeksom 13 bio je najkorisniji u poraženoj ekipi. Obeležio je susret efektnim zakucavanjem, nije uspeo da ga zaustavi ni najbolji defanzivac Evrolige - gorostasni Tavares.

Nije uspevao Real nikako da se odlepi. Odlično je Burgos igrao u odbrani, a kada je uspevao da pronađe rešenja u napadu, vodio je. Stiče se utisak da je gostima nedostajalo malo kvalitetnije organizacije na protivničkoj polovini da naprave senzaciju.

Isplivala je razlika u kvalitetu na površinu tek u poslednjih pet minuta. Hanga je trojkom povukao Madriđane, a onda je sjajni Ljulj uzeo stvari u svoje ruke. Sa dve vezane trojke omogućio je Realu da napravi seriju 9:2 i tako trasirao put ka pobedi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

ACB - 1. KOLO

Subota

Breogan - Tenerife 92:73

/Musa 25 - Vilčer 18/

Huventud - Bilbao 85:79

/Vilis 17 - Bigote 15/

Betis - Andora 102:98

/Karington 22 - Hana 19, Miler Mekintajer 17/

Valensija - Baskonija 67:72

/Dubljević 14 - Gijedraitis 23/

Nedelja

Barselona - Mursija 85:78

/Higins, Mirotić 18 - Tejlor 18/

Fuenlabrada - Gran Kanarija 87:92

/Meindl 22 - Enis 21/

Saragosa - Manresa 98:91

/Mobli 17 - Fransisko 24/

Real Madrid - San Pablo Burgos 70:63

/Hanga 14 - Brajmoh 10/

Unikaha - Obradoiro

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.