Dudina reakcija na silazak Hrvata sa postolja 95': Šta je, bre, purgeri, dođite na piće! Šta se šunjate?
Foto: Profimedia

legendarno

Dudina reakcija na silazak Hrvata sa postolja 95': Šta je, bre, purgeri, dođite na piće! Šta se šunjate?

Čuvena priča sa Dudom kao glavnim akterom posle finala Evropskog prvenstva 1995.

Objavljeno:

Dušan Ivković kao i svi mi se najradije sećamo zlata sa Evropskog prvenstva iz Grčke 1995. godine.

To je bila Dudina i Borina (Bora Stanković) medalja. Prvi je okupio strašan tim i sa njima prošao teško kvalifikacije u Bugarskoj (uz mnogo sreće), a drugi je pomogao da uopšte i igramo iste.

A onda rapsodija u Atini, igrali smo se sa svima i protiv svih. Ni tradicionalna braća Grci nisu bili uz nas, zviždali su i pljuvali Dudine pulene. Naljutili su se i Litnaci, jer smo baš njih tukli u finalu.

I to kakve Litvance sa Sabonisom i Marčulijonisom, tražili su izgovor u sudijskim greškama, kao da nisu videli Đorđevićeve silne trojke i Danilovićevo zakucavanje preko Arvidasa.

I za kraj tradicionalni rival Hrvati i njihov silazak sa postolja. Veljko Mršić je sktivirao juče tu priču, a često u komšiluku govore o tom silasku sa postolja u Atini i nikada se više nisu vratili na isti.

A evo kako je Duda video neposrtski potez Hrvata.

Dušan Ivković
foto: EPA/Koča Sulejmanović

„Čuli smo u svlačionici Stojka Vrankovića kako kaže: ‘Sad je trenutak da napustimo postolje’. Bili su u svlačionici pored nas. Ne bi to Stojko rekao bez političke direktive. Meni je to bilo smešno“, rekao je Ivković u razgovoru za Nedeljnik pre nekoliko godina.

Naveo je i šta se desilo kasnije u hotelu.

„Te noći nije bilo spavanja. Ostali smo Kića, Željko, Vesko Barović i još neko društvo, skoro je već jutro. I vidimo hrvatsku ekipu kako gotovo na prstima izlazi, valjda su imali rani avion. Kažem im ja: „Šta je, bre, purgeri, dođite na piće! Šta se šunjate?“ Niko se nije javio…“

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.