ŽELJKO REBRAČA: Duda je bio šmeker iz Beograda koji nije radio po trenerskim šablonima, usadio nam je porodični duh
Foto: Profimedia

iskreno

ŽELJKO REBRAČA: Duda je bio šmeker iz Beograda koji nije radio po trenerskim šablonima, usadio nam je porodični duh

Rebrača iskreno o Dudi

Objavljeno:

Srce patrijarha srpske košarke prestalo je da kuca. Ostali smo bez jednog od najvećih stručnjaka svih vremena. Tvorca najzapaženijih reprezentativnih uspeha SFRJ, SRJ i Srbije kao samostalne države. Takav gubitak je nenadoknadiv, jer teško da će se više roditi trenerski as kakav je bio Dušan Duda Ivković.

Košarkaški svet zavijen je u crno, poruke saučešća pristižu sa svih krajeva sveta, a među njima je i ona Željka Rebrače, koga je neponovljivi Duda uveo u reprezentaciju Savezne Republike Jugoslavije davne 1992. godine.

"Zaista tužan dan za košarku i sve nas, otišao je jedan od najvećih trenera koje smo imali, uz Željka Obradovića svakako najveći. Čovek koji je osvojio najviše sa Jugoslavijom, onom pre i posle rata. Bio je neko ko je podigao jugoslovensku reprezentaciju posle raspada velike države", kaže Rebrača za Mozzart Sport.

Željko Rebrača
foto: Profimedia

I tu nije stao...

"Imao sam priliku da radim s njim i jako sam ponosan na to. Dao mi je veliku šansu da se dokažem, da pokažem ono što mogu kao košarkaš. Baš je teško...čudno, vreme ide, ne znam ni šta bih rekao, ostaneš bez teksta..."

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.