POZNATO IGRAČKO IME SADA U ULOZI SELEKTORA: Košarkaška ikona Argentine seda na klupu reprezentacije ?
Foto: Dado Đilas

bomba

POZNATO IGRAČKO IME SADA U ULOZI SELEKTORA: Košarkaška ikona Argentine seda na klupu reprezentacije ?

Pablo Priđoni mogao bi postati novi selektor reprezentacije Argentine

Objavljeno: 15:15h

Serhio Ernandez je drugi put u karijeri rekao doviđenja reprezentaciji Argentine, pa je tamošnja u potrazi za novim selektorom. A kako navode argentinski mediji tri su kandidata: Pablo Priđoni i Nestor Garsija i Silvio Santander.

Prvog ne treba psoebno predstavljati koji je daleko veći trag ostavio u igračkoj nego trenerskoj karijeri. Kao dugogodišnji član nacionalnog tima osvojio je olimpijhsku brionzu 2008, zlato, po dva srebra i bronze na Amerikupu, kao zlato i srebro na Prvenstvu Južne Amerike. U Evropi se afirmisao kao igrač Baskonije čiji je dres nosio u tri navrata a i na čijoj klupi je 2017. godine počeo trenersku karijeru. Ne baš uspešno, jer je bio šef stručnog štaba jedva nekoliko meseci. Jedu sezonu je radio kao asistent u Bruklunu, da se 2019. preselio u Minesout gde je večć trećžu sezonu pomoćnig zadužen za ofanzivni deo igre.

Košarkaška reprezentacija Argentine
foto: Dado Đilas

Na drugoj strani, Garsija (56) ne može da se pohvali respektabilnom igračkom karijerom dok je u trenerske vode uplovio kao 25-godišnjak. Radio je u klubovima u Argentini, Portoriku, Venecueli, Saudijskoj Arabiji, Urugvaju, Meksiku, Brazilu i Španiji, ali je bio i selektor Urugvaja, Argentine, Venecuele i Dominikanske Republike, koji mu je bio trenutno poslednji posao.

Santander (49) kadnidat koga forsira Fabijan Bora, predsednik saveza, bio je dugogodišnji Ernandezov pomoćnik (49) koji bi mogao da zadrži filozoviju prethodnog selektora. Veći deo trenerske karijere gradio je u argentinskoj klupskoj košarci, kao šef struke Obrasa, Ečagea, Lanusa, Kimse i San Lorenca. Sa poslednja dva tima Santander je osvajao je nacionalne titule. Radio je još u Meksiku i Venecueli u koju se nedavno vratio kao trener glavni trener Trotamundosa.

Argentinski savez neće dugo vagati, već bi kako je najavljeno sledeće nedelje trebalo da imenuje novog selektora.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.