NAKON ODLASKA NAJVEĆE FUDBALSKE ZVEZDE, NA POMOLU RASTANAK I SA KOŠARKAŠKOM: Mirotić na izlaznim vratima Barselone?
Foto: EPA/Anatoly Maltsev

ŠOK U BARSELONI

NAKON ODLASKA NAJVEĆE FUDBALSKE ZVEZDE, NA POMOLU RASTANAK I SA KOŠARKAŠKOM: Mirotić na izlaznim vratima Barselone?

Nikola Mirotić mogao bi uskoro da postane slobodan u izboru nove sredine

Objavljeno: 09:51h

Španski reprezentativac ne želi da se odrekne primanja, u klubu nemoćni!

Kriza zbog nestabilne finansijske situacije u Barseloni i nagomilanih dugova prethodne uprave koji su doveli do odlaska Lionela Mesija sve više preti da napravi razdor i u košarkaškom klubu.

Poslednjih dana sve se glasnije priča o slučaju Nikole Mirotića koji potresa Barselonu. Posle izleta 2019. sa najvećim budžetom u klupskoj istoriji sa preko 30.000.000 evra, Barselona je ovog leta morala da napravi hitnu korekciju što je ostavilo značajno manje novca u kasi za rad košarkaške ekipe, a to je dovelo do varnica na relaciji s prvom zvezdom tima – Nikolom Mirotićem.

Nikola Mirotić
foto: Starsport©

Kako javlja radio Katalunja, pregovori Barselone i Mirotića oko smanjenja plate zapali su u ćorsokak i problemi bi uoči početka sezone mogli samo da se prodube. Barselona je ovog leta uspela da ispregovara nižu platu sa Aleksom Abrinesom i Korijem Higinsom, a odrekla se dobro plaćenih Adama Hange i Viktora Klavera kako bi se stvorio prostor za dolaske Najdžela Hejsa, Sertača Šanlija, Nikolasa Laprovitole i Rokasa Jokubaitisa za manje novca. S Mirotićem navodno razgovori idu dosta teško i u ovom trenutku su čak prekinuti.

Isti izvor je otkrio da je Barselona još prošle nedelje pokušala da raskine ugovor s prvom zvezdom tima zbog “loših igara“, što je praktično bio samo pokušaj da se izvrši pritisak na Mirotića kako bi pristao na korekciju primanja. Ipak se radi o MVP finalne serije ACB lige i najboljem igraču tima koji je doneo duplu krunu u Kataloniju...

Ovom temom pozabavili su se i mediji širom zemlje. Naime, Barseloni problem stvara Mirotićev ugovor koji je u septembru prošle godine produžen do 2025. godine. Njegov prvi ugovor koji je potpisao na leto 2019. godine važio je na tri sezone, a ukupna vrednost mu je bila astronomskih 30.000.000 dolara! Bez opcije na još jednu godinu, koja je takođe postojala. On je prošle sezone zaradio oko 4.000.000 dolara neto, a prema odredbama novog sporazuma, plata ima progresivan rast sve isteka.

Tako mu je za takmičarsku 2021/22 projektovana neto plata od 4.500.000 dolara. U ovom trenutku Mirotić navodno ni ne razmišlja o smanjenju plate, a katalonski mediji procenjuju da bi takva odluka mogla da ostavi posledice na poslovanje košarkaškog tima.

Nije isključeno da je to sada novi pokušaj da se Mirotić stavi u nezgodnu poziciju i pristane na umanjenje, koje je postalo sinonim za dosadašnji boravak Đoana Laporte u drugom mandatu na čelu Barselone. Mesi je bio spreman za smanjenje, na isto su pristala deca kluba Đerar Pike i Serhio Buskets, plus Đordi Alba, radi se na tome da isti papir potpiše i Serđi Roberto...

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.