ŽELJKO OBRADOVIĆ IZJAVIO: Razlog zašto sam se vratio u Partizan je duboko u meni
Foto: Starsport

bez razmišljanja

ŽELJKO OBRADOVIĆ IZJAVIO: Razlog zašto sam se vratio u Partizan je duboko u meni

Legendarni trener govorio je o odnosu sa velikim rivalima u Srbiji i Grčkoj, Crvenoj zvezdi i Olimpijakosu

Objavljeno:

Željko Obradović dao je intervju za grčke medije u kojem je otkrio svoj pravi razlog zašto je došao u Partizan posle toliko godina.

- Posle 30 godina rada u ovom poslu i svega što sam postigao, mislim da sam stekao pravo da sam odlučujem o svom životu. Mogu da biram gde ću da radim. Onog dana kad sam se vratio u Partizan, na predstavljanju sam rekao da je razlog zašto sam se vratio duboko u meni. Zato što volim ovaj tim, zato što je sve počelo ovde s njim - rekao je legendarni trener.

Obradovića godinama prate priče da uvek radi sa velikim budžetima. Popuarni Žoc ih je demantovao.

- Bio sam trener Partizana i u mojoj prvoj godini, osvojili smo sve tri titule. Osvojili smo ligu, kup Jugoslavije i Evroligu. Pronašli su čak i neki novac za bonuse, ali sam insistirao na tome da igrači budu prvi plaćeni. Rekao sam "Kad budete imali novac, daćete i meni". Došla je i druga godina, finansijska situacija je bila užasna. Radio sam za nulu! NULU! Dobio sam nula evra za godinu dana, nula dinara! - rekao je Željko Obradović i nastavio:

Željko Obradović
foto: Starsport

- Takva je bila situacija u mojoj drugoj godini u Partizanu. I sada, nalazim se u situaciji da odgovaram na pitanja onih koji kažu da radim samo za novac, da su za mene važni budžet i ugovori. Da li moram da im odgovaram? Sledeće godine sam otišao u Badalonu, ako pogledate budžet Badalone u poređenju sa ostalim klubovima, razumećete sve.

Jedno od pitanja se odnosilo i na odnos sa velikim rivalima u Srbiji i Grčkoj, Crvenoj zvezdi i Olimpijakosu. Grčki novinar je apostrofirao nedavno rukovanje Obradovića i trenera Zvezde Dejana Radonjića tokom predolimpijskog turnira u Beogradu.

- Nikada nisam imao takvih problema. Kad smo kod Dejana Radonjića, on je veoma uspešan trener Crvene zvezde i moj prijatelj. Mlađi je, ali ga zaista poštujem. Ne zanima me da li je trener Crvene zvezde ili nije. On mi je prijatelj i tako se ponašam prema njemu. Postoji uzajamno poštovanje. Nije važno da li sedimo na drugim klupama. Kao što se dogodilo kada je Duda Ivković bio u Olimpijakosu. On je želeo da pobedi, pa sam i ja želeo. Bili smo protivnici samo dva sata. Poštujem sve trenere, uvek sam bio takav. Ja sam predsednik Udruženja trenera Evrolige, ali osim toga imam veliko poštovanje prema svima - izjavaio je Željko Obradović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.