NOVA DOBRA PARTIJA PETRUŠEVA: Jedini se istakao u ubedljivom porazu Efesa!
Foto: Espreso/Eimlija Jovanović

BIĆE VELIKO POJAČANJE

NOVA DOBRA PARTIJA PETRUŠEVA: Jedini se istakao u ubedljivom porazu Efesa!

Filip Petrušev još jednom je pokazao da će biti veliko pojačanje za aktuelnog šampiona Evrope

Objavljeno:

Reprezentativac Srbije bio na skok od dabl-dabla

Pre par dana košarkaši Efesa su očitali lekciju Olimpiji Milano u susretu prijateljskog karaktera (95:83). Sada su zamenili uloge. Sjajnom trećom četvrtinom Manekeni su potpuno razoružali ekipu Ergina Atamana i upisali prvi trijumf na pripremama za nastupajuću sezonu. Više nego ubedljiv - 90:62.

Od starta je Armani zaigrao bolje, dobi prvi kvartal sa 27:22, a u nastavku je prednost ekipe Etorea Mesine samo rasla. Ne previše drastično do poluvremena (47:34), ali je u trećem kvartalu otišla u nebo. Dobili su Manekeni treću deonicu 25:6 i stekli 32 poena razlike pred poslednjih 10 minuta. Sve je bilo jasno.

Ševon Šilds je predvodi pobednički sastav sa 17 poena, 12 je postigao u prvom poluvremenu. Novajlija Dinos Mitoglu je dodao 15 uz sedam skokova, dok je još jedno letošnje pojačanje -Devin Hol - brojao do 12. U timu nije bilo Nikolo Melija i Malkolma Dilejnija.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Filip Petrušev
foto: Emilija Jovanović

Sa druge strane jedini raspoložen bio je Filip Petrušev. Posle debija u kojem je ubacio 20 poena (u pobedi nad Milanom pre dva dana), večeras nije bio tako raspucan, brojao je do 11, ali je bio najefikasniji igrač u poraženoj ekipi. Odličnu partiju upotpunio je sa devet uhvaćenih lopti. Kako stoje stvari, srpski centar će biti važna karika u Atamanovoj ekipi naredne sezone. Bivšeg košarkaša Mege su ispratili Tundžer sa devet i Brajant Danston sa osam poena. Vasilije Micić dodao je svega pet poena, a u timu nije bilo Tibora Plajsa i Šejna Larkina.

Efes će pripreme nastaviti na Glorija kupu u Istanbulu (od 8. do 12. septembra), gde će se boriti sa Lokomotivom Kubanj, Tofašom i Žalgirisom. Armani putuje u Francusku, gde će igrati protiv povratnika u elitni rang francuske košarkše Pariza (11. septembra), a potom i protiv Asvela (12. septembar).

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.